Τα γεράκια μπήκαν στις αυλές μας

85

Ό,τι θέλουν το έχουν οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όχι μόνο. Η πρεσβεία των ΗΠΑ και ο πρέσβης στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, δεν αφήνει τίποτε που να μην το εντάσσει στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Από παρεμβάσεις στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, μέχρι περιοδείες στη Β. Ελλάδα και συντονισμό επισκέψεων, περιφερειαρχών και δημάρχων στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Ποιος όμως φουσκώνει τα φτερά των γερακιών και την επιθετική τους πολιτική;

Τα γεγονότα, οι αναμμένες πολεμικές μηχανές, τα νέα ορμητήρια των οι ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, δείχνουν ότι τη λαδιά και τη βρώμικη δουλειά την κάνει η κυβέρνηση της τάχα μου αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και του τζάμπα πατριωτιλικίου, ΑΝΕΛ.

Σημάδι καθαρό πλέον, όχι μόνο ο εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τους φονιάδες των λαών, αλλά και η ουσιαστική συνεισφορά του σε κυβερνητικές αποφάσεις, εκχώρησης στρατιωτικών υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού της χώρας στα βρώμικα παιχνίδια του ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Δυστυχώς, ο κύκλος του πολέμου είναι μεγάλος, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στο κέντρο του συναντώνται τρεις ήπειροι, η Ευρώπη, η Ασία, η Αφρική.

Νωπά είναι ακόμα τα σημάδια της βαρβαρότητας του ΝΑΤΟ στα δυτικά Βαλκάνια και τη Γιουγκοσλαβία και όμως, παρότι ενθυλάκωσαν χώρες μπανανίες και προτεκτοράτα, οι ιμπεριαλιστές θέλουν ένα δεύτερο γύρο, σκληρότερο, πιο αιματηρό και ανθρωποκτόνο.

Οι ανταγωνισμοί για τις πρώτες ύλες, τους ενεργειακούς και εμπορικούς δρόμους, η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τους επιτάσσουν να σφίξουν τη μέγγενη, πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά όλων των λαών που βρίσκονται στο δρόμο τους.

Στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς οι πρόθυμοι ως προς το καπιταλιστικό σύστημα, λέγονταν οπορτουνιστές, όπως καταλαβαίνετε, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν άργησε να βρει το βηματισμό στους δρόμους των θεσμών του αστικού συστήματος. Η ταχύτητα προσαρμογής του εξέπληξε ακόμη και την αστική τάξη. Οι Αμερικανοί αναφωνούν ότι οι σχέσεις της χώρας τους με την ελληνική κυβέρνηση είναι οι καλύτερες την τελευταία δεκαετία.

Έτσι, λοιπόν, εξηγείται η πρεμούρα της κυβέρνησης να προσαρμόσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, διατάσσοντας τις υποδομές της να υποστηρίζει δράσεις στον κύκλο της φωτιάς και του πολέμου.

Αυτό που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας τίποτε καλό δεν προμηνύει για τη χώρα και το λαό μας. Οι πολυεπίπεδες εμπλοκές ανά πάσα στιγμή είναι ικανές να ανάψουν το φιτίλι του πόλεμου, ενός πολέμου που θα αναδίδει από αλυτρωτισμούς, αλλαγές συνόρων, μα πάνω από όλα θα αναδίδει τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών, με εκατόμβες νεκρών.

Τι νόημα έχει να αναβαθμίζονται όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα και να δημιουργούνται και άλλες;

Αν δεν είναι έτσι, τότε, τι νόημα έχει η τεράστια κινητικότητα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή;

Όσον αφορά την κυβέρνηση της τάχα μου αριστεράς, μήπως ξέχασε το, «ΝΑΤΟ σημαίνει, χούντες και πόλεμοι»;

Μια πρώτη καταγραφή αυτής της κινητικότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή προκύπτει από τις ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ και των λυκοσυμμάχων τους, οι οποίες τεκμηριώνουν ότι οι μηχανές του πολέμου είναι ήδη αναμμένες, Δεν πρόκειται για ασκήσεις, πρόκειται για προειδοποιητικές βολές. Πρόκειται για ψυχολογικό πόλεμο πριν την τελική έκβαση.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτά ενισχύεται η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στη Ν/Α Μεσόγειο. Η οποία συνδέεται και με τις επιδιώξεις αμερικανικών κολοσσών, όπως της «ExxonMobil», αλλά και άλλων γεωστρατηγικών συμφερόντων στην Αφρική, τη Μ. Ανατολή, τον Περσικό και στον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας και μικρότερων παικτών, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται μεγάλη άσκηση στην περιοχή «Juniper Cobra 2018» με την υποστήριξη της Ελλάδας και τη συμμετοχή:

  1. Αμφίβιων πλοίων που μεταφέρουν ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη «USS Iwo Jima». Το «USS Iwo Jima» συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, το μεταγωγικό πλοίο «USS New York», όπως και το «USS Oak Hill».
  2. Το πλοίο «USNS Carson City» του αμερικανικού στόλου αναχώρησε από τη Σούδα της Ελλάδας.
  3. Βρετανικές ασκήσεις στην Κύπρο από τις 8 μέχρι τις 18 Μάρτη, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν εκτός της κυριαρχίας των βρετανικών βάσεων, με τη στήριξη των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αλωνίζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα και κατευθύνει τις κινήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

  1. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, συναντήθηκε Α/ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκη. Όπως λέγεται, στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή (βλ. και Ενεργειακά και συγκέντρωση εδώ πολεμικών μέσων μιας σειράς χωρών), η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.
  2. Κλιμάκια της πρεσβείας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ επισκέπτονται την Αλεξανδρούπολη με βασικό στόχο το σχεδιασμό της βάσης ελικοπτέρων στο λιμάνι.
  3. Στη Λάρισα αναμένονται τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
  4. Αναβαθμίζεται η Σούδα. Ήδη αμερικανικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για Άραξο και Ανδραβίδα.
  5. Στη Λάρισα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταστάθμευσης δύο -σε πρώτη φάση- μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών, τύπου «MQ-9 Reaper».
  6. Μαζί τους θα αναπτυχθεί επίσης τεχνικό κλιμάκιο και άλλο προσωπικό (ασφάλεια, επικοινωνίες κ.λπ.) Αμερικανών, που υπολογίζεται να προσεγγίσει τα 100 άτομα.
  7. Επίσης, ότι πέραν των «MQ-9 Reaper», οι Αμερικανοί εξετάζουν την έλευση εδώ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τύπου «MQ-1 Predator». Σύμφωνα με τις δυνατότητες που περιγράφουν γνώστες της υπόθεσης, τα αεροσκάφη αυτά μπορούν με βάση τη Λάρισα να ελέγχουν από τη Βόρεια Αφρική στο νότο έως τη διώρυγα του Σουέζ στα ανατολικά και έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Κεντροανατολική Ευρώπη στα βόρεια.
  8. Θυμίζουμε άλλωστε ότι για μια μόνιμη στάθμευση εδώ αμερικανικών drones συζητιούνται εδώ και καιρό και άλλες βάσεις, χωρίς τίποτα να έχει φύγει από το τραπέζι, όπως π.χ. στο Καστέλι Ηρακλείου.
  9. Ανοικτό το ενδεχόμενο τα αμερικανικά drones από τη Λάρισα να «παίξουν» και σε κάποιες φάσεις της άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος 2018», που διεξάγεται έως τις 23 Μάρτη στην Ανδραβίδα, με σύνθετες αεροπορικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών.
  10. Μεγάλη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος 2018», στην οποία συμμετέχουν η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία και η Κυπριακή Δημοκρατία.
  11. Να θυμίσουμε ότι συζητήθηκε -και έγιναν εργασίες που παραπέμπουν σε- μεταφορά «ειδικών όπλων» στη βάση του Αράξου.
  12. Έχει δρομολογηθεί και είναι σε εξέλιξη η μετεγκατάσταση δύναμης Αμερικανών πεζοναυτών στη Σούδα.

Οι Αμερικανοί διαμορφώνουν το πλαίσιο εμπλοκής της Τοπικής Διοίκησης στα σχέδιά τους στις περιφέρειες, ως ορμητήρια πλέον των επεμβατικών δράσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και χωρίς ενδοιασμούς οι στυλοβάτες του αστικού συστήματος που υπηρετούν στην Τοπική Διοίκηση, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι περιοχών της χώρας μας, κρίσιμων για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων και των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, δεν έχασαν την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι του ΝΑΤΟ, έτοιμοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων.

Αρχικά συναντήθηκαν με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στη συνέχεια επισκέφτηκαν την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και εκεί ως πιστοί στο δόγμα του ΝΑΤΟ πήραν μια γεύση για του τι είδους διευκολύνσεις πρέπει να προσφέρουν στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

  1. Στη συνάντηση των περιφερειαρχών και δημάρχων με τον πρέσβη των ΗΠΑ συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου,Χριστίνα Καλογήρου, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, Κωσταντίνος Αγοραστός, ο δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος Βαμβούκας και το στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Ρούλα Οικονομάκη.
  2. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των στόχων του ΝΑΤΟ, η αντιπροσωπεία της Τοπικής Διοίκησης επισκέφτηκε το πολιτικό αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και το Ανώτατο Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων (SHAPE – Supreme Headquarters Allied Powers Europe) στο Mons, συνοδεία στελεχών του Πολιτικού Τμήματος της αμερικάνικης πρεσβείας. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκαν με το μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, Σπ. Λαμπρίδη, και τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και νυν πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUMC – European Union Military Committee), Στρατηγό Μ. Κωσταράκο.

Σε ένα τέτοιο πολεμικό περιβάλλον, οι εφησυχασμοί που καλλιεργεί η κυβέρνηση σε σχέση και με την αναβαθμισμένη επιθετικότητα της Τουρκίας, διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό μείγμα που επιτάσσει την ανησυχία, την εγρήγορση και την προετοιμασία του λαού να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο που αφορά την ακεραιότητα της χώρας.

Η ιστορία έχει δείξει ότι ο λαός μας, όποτε εμπιστεύτηκε της αστικές κυβερνήσεις, πνίγηκε στο αίμα και κερδισμένοι βγήκαν οι καπιταλιστές. Αυτή η εμπειρία είναι διδακτική και επίκαιρη, είναι αφετηρία για το πώς δίνουμε την μάχη από εδώ και μπρος.

Επιτακτικό το καθήκον και η πάλη για την ανατροπή των σχεδίων των ιμπεριαλιστών.

Είναι ο μόνος δρόμος για την πραγματική απελευθέρωση των λαών και τη δημιουργία ενός κόσμου ειρηνικού, χωρίς προστάτες και εκμεταλλευτές.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ