Τα γλυκά του κουταλιού και τα μυστικά τους – Δείτε συνταγές

117

 

Γλυκά του κουταλιού!
Λίγες θερμίδες, όλη η γλύκα σε ένα φρούτο! Τρυφερές αναμνήσεις από μπουφέδες μιας άλλης εποχής γεμάτους με γυάλινα βάζα και μια ποικιλία από μικρά κρυστάλλινα πιατάκια, παρέα με ασημένια κουταλάκια (η μόνη πολυτέλεια εκείνης της εποχής) γεμάτα με γυαλιστερό, καλά ‘δεμένο’ σιρόπι γύρω από το φρούτο!
Κάθε εποχή τα δικά της φρούτα… κάθε φρούτο τη δική του τέχνη… και οι μαμάδες ή οι γιαγιάδες σπεσιαλίστες του είδους!
Γυάλινα βάζα, με βιδωτό ή όχι καπάκι και λογιών λογιών γλυκά του κουταλιού έκαναν την εμφάνισή τους στις μαζώξεις της εποχής… Θυμάμαι σαν τώρα, τις επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους, στις ονομαστικές τους γιορτές (γιατί τότε …τα γενέθλια ήταν γιορτή για τα παιδιά) ή σε ειδικές χαρούμενες περιστάσεις… περίμενα με λαχτάρα να δω τί γλυκό είχε η μία θεία ή η άλλη και να τα συγκρίνω με αυτά της μαμάς και της γιαγιάς μου που, στα δικά μου παιδικά μάτια και την δική μου, γεμάτη αγάπη ψυχή, ήταν πάντα τα καλύτερα!
Εντάξει, δεν ήμουν αντικειμενικός κριτής, και τώρα το ξέρω ότι «αδίκησα»  πολλές φορές θείες μου ή φίλες οικογενειακές αλλά πώς μπορείς να πείσεις ένα παιδί ότι το γλυκό της γιαγιάς του δεν ήταν το καλύτερο;;; Θυμάμαι, σαν τώρα …κι ας πέρασαν 23 χρόνια που «έφυγε», την ίδια να λέει… «αυτό το βάζο δεν θα το ανοίξουμε …είναι για τον …γαμπρό»!!!!!!! Νομίζω ότι όλα τα σκέφτονταν οι γιαγιάδες της εποχής (όχι ότι τώρα δεν το κάνουν απλά τώρα, υπάρχει ένας άλλος τρόπος σκέψης γιατί άλλαξε η όλη νοοτροπία της εποχής).
Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ