Τα “δυο άκρα” της αστικής δικαιοσύνης

138
Του Γ. Γ.

Διαβάζοντας τον σχολιασμό του ιστότοπου μας για την αστυνομική και δικαστική αντιμετώπιση που είχαν οι πέντε συλληφθέντες της προχθεσινής πορείας διαμαρτυρίας που έγινε για τον εμπρησμό από φασιστοειδή του κτηρίου που στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia, θα ήθελα να κάνω κάποιες καίριες – κατά την άποψη μου- επισημάνσεις.

Ας δούμε αρχικά κάποια γεγονότα.

α) Οι μπάτσοι συλλαμβάνουν, προφανώς απ’ τον σωρό, πέντε άτομα που συμμετείχαν στην πορεία της Θεσσαλονίκης. Τους τυλίγουν σε μια κόλα χαρτί και τους στέλνουν στον εισαγγελέα. Αυτός τους φορτώνει 8 αδικήματα, ένα απ’ αυτά κακουργηματικού χαρακτήρα, και διατάζει την προφυλάκιση τους. 
Στην κατοχή των συλληφθέντων δεν βρέθηκε το παραμικρό που να μπορεί να θεωρηθεί επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους.

β) Πριν λίγες μέρες συνελήφθησαν τέσσερις ακροδεξιοί, οι οποίοι φέρονται ότι είναι μέλη της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Απέλλα», σαν υπεύθυνοι για τη βομβιστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό που έγινε στις 29 Αυγούστου 2017 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά.
Τα τέσσερα άτομα της ναζιστικής οργάνωσης του «Περίανδρου» που συνελήφθηκαν κατηγορούνται για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα καθώς και για άλλα αδικήματα. Μετά την απολογία τους ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν να τους αφήσουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους και να τους παραπέμψουν σε τακτική δικάσιμο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, μαχαίρια κ.α. 

γ) Την στιγμή που πλήθος αντιεξουσιαστών με το παραμικρό χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» και παραπέμπονται με τον 187Α, τα μέλη της ναζιστικής ομάδας «Απέλλα» καλούνται να δικαστούν σαν απλοί παραβάτες του ποινικού κώδικα.

δ) Οι δικαστές έκριναν ότι δυο νέα παιδιά πρέπει να παραμείνουν φυλακή βάση του τρομονόμου. Η Ηριάννα για ένα –εξαφανισμένο- «μερικό δείγμα DNA» και ο Περικλής για μια εντελώς αμφισβητούμενη κατηγορία.

ε) Για τους «λεβέντες» βομβιστές της ναζιστικής οργάνωσης «Απέλλα», τρομονόμος δεν υπάρχει και σύμφωνα με τους «λειτουργούς» της «αδέσμευτης, ακηδεμόνευτης και ανεξάρτητης» αστικής δικαιοσύνης πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέχρι να τελεσιδικήσει η δικαστική τους υπόθεση.

Εξοχα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ