Τα ονόματα επωνύμων που βγαίνουν οι περιουσίες τους στο “σφυρί”

114

Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν πάλι οι πλειστηριασμοί ενώ από σήμερα και για άλλες δύο μέρες είναι προγραμματισμένοι πάνω από 835.

Τα πιστωτικά ιδρύματα, λοιπόν, αναμένεται να στείλουν «ραβασάκια» πλειστηριασμών σε 180.000 δανειολήπτες ενώ 20.000 είναι περίπου οι δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια οι οποίοι θα λάβουν διαταγές πληρωμής. Σκοπός των τραπεζών, είναι να επιστρατεύσουν το «όπλο» των πλειστηριασμών για να εξαναγκάσουν τους δανειολήπτες να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση των πλειστηριασμών είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους 835 προγραμματισμένους περιλαμβάνονται περιουσίες ηχηρών ονομάτων της χώρας, τα οποία θα δουν τους εμπορικούς – βιομηχανικούς τους χώρους τους, τις πολυτελείς τους κατοικίες και τα διαμερίσματα τους να «κάνουν φτερά».

Η οικογένεια Βωβού

Η ισχυρή οικογένεια Βωβού με την τεράστια περιουσία φαίνεται πως μπαίνει για τα καλά στη λίστα των πλειστηριασμών καθώς θα χάσει μαγαζιά, σπίτια ακόμη και… θέσεις πάρκινγκ. Για σήμερα, Τετάρτη (11/9) έχουν προγραμματιστεί πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασµοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού, σύζυγο του «βασιλιά των γυάλινων πύργων» Μπάμπη Βωβού.

Οι εν λόγω πλειστηριασμοί περιλαμβάνουν ένα ακίνητο – κατάστηµα 16 τ.µ., το οποίο βρίσκεται στο Agora Center, µε τιµή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ, ένα ακίνητο – γραφείο το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του Atrina Center, 19 τ.µ., µε τιµή πρώτης προσφοράς 20.000 ευρώ, μία διώροφη οικοδομή στο Μαρούσι σε οικόπεδο 401,81 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 150.000 ευρώ και µία επίσης διώροφη οικοδομή στη Νέα Φιλαδέλφεια µε τιµή πρώτης προσφοράς 50.000 ευρώ για το ισόγειο και 70.000 ευρώ για τον πρώτο όροφο.

Αναφορικά με τον δεύτερο γύρο πλειστηριασμών ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου σχετίζεται με δύο ακίνητα – επαγγελµατικούς χώρους και µία θέση στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο Atrium, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία επίσης ανήκουν στη Μαρία Βωβού. Λόγος γίνεται για ένα υπόγειο 34 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ, ένα υπόγειο 108 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 65.000 ευρώ και µία θέση στάθµευσης στον δεύτερο υπόγειο χώρο του γκαράζ µε τιµή πρώτης προσφοράς 11.000 ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ηµέρα πλειστηριάζεται και ένα γραφείο, ιδιοκτησίας του Μπάµπη Βωβού, στην οδό Σόλωνος, µε επιφάνεια 21 τ.µ. και τιµή πρώτης προσφοράς 29.599 ευρώ.

Παράλληλα, οκτώ πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού, σύζυγο του Μπάμπη Βωβού, αφορούν ακίνητα σε γνωστά εμπορικά κέντρα αλλά και μια διώροφη οικοδομή στο Μαρούσι και άλλη μία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το εμπορικό σήμα «Carouzos» των αδερφών Μανώλη και Βασίλη Καρούζων

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρόκειται να τεθεί σήμερα και το εμβληματικό εμπορικό σήμα «Carouzos», το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλη και Βασίλη Καρούζο για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Το εν λόγω εμπορικό σήμα μετρά ήδη 28 χρόνια στον χώρο της ένδυσης, της υπόδησης, των δερμάτινων ειδών, των καλλυντικών και των αρωμάτων, το οποίο είχε κατοχυρώσει ο πατέρας των προαναφερομένων Αντώνης Καρούζος και είχε ενεχυριαστεί στην επισπεύδουσα Alpha Bank το 2014 πριν βάλει λουκέτο και το τελευταίο μαγαζί της αλυσίδας στο Κολωνάκι.

Υπογραμμίζεται ότι η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,9 εκατ. ευρώ. Η Carouzos ιδρύθηκε το 1972, με την πορεία της έως το 2008 να είναι ανοδική, φέρνοντας στην ελληνική αγορά δηµοφιλή brands. Πάρα ταύτα, το 2012 η εταιρεία, που βρέθηκε αντιμέτωπη µε αυξανόμενες ζημίες, οδηγήθηκε στην υπαγωγή στο άρθρο 99, χωρίς να αποφύγει ωστόσο το λουκέτο και στα 24 συνολικά καταστήματά της.

Ακίνητα εκατομμυρίων του Μιχάλη Γουλανδρή

Μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να βγουν στο σφυρί και ακίνητα του Μιχάλη Γουλανδρή που αγγίζουν το ποσό των 15,5 εκατ. ευρώ.

Λόγος γίνεται για τέσσερα διαμερίσματα, τα οποία στεγάζονται στην ίδια πολυκατοικία επί της Βασ. Γεωργίου Β’. Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα θα βγουν σε πλειστηριασμό στις 25 Σεπτεμβρίου. Το πιο ακριβό από αυτά είναι μια κατοικία 700 τ.μ. που προέκυψε από την ένωση του τρίτου και του τέταρτου ορόφου. Η τιμή της πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο διαμέρισμα με βάση την εμπορική του αξία είναι 9,15 εκατ. ευρώ, ποσό που φαντάζει εξωπραγματικό στην Ελλάδα της κρίσης. Το επόμενο διαμέρισμα επιφάνειας 390 τ.μ. βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό ορίστηκε στα 4,875 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν στη λίστα άλλα δύο διαμερίσματα, το πρώτο έκτασης 134 τ.μ. στο ισόγειο και το δεύτερο 166 τ.μ. στον τρίτο όροφο, με τιμές εκκίνησης 735.000 και 765.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο κ. Γουλανδρής ωστόσο φαίνεται πως αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια οικονομικά προβλήματα με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μαίου όπου δικαστικοί επιµελητές είχαν επιχειρήσει να κατασχέσουν έπιπλα εξαιτίας δύο ακάλυπτων επιταγών του, ύψους 50.000 ευρώ. Η κατάσχεση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε και ο Μιχάλης Γουλανδρής έκανε λόγο για παρεξήγηση.

Ο πύργος του πρώην καναλάρχη Φώτη Μπόμπολα 

Στο παρά πέντε απέφυγε τον πλειστηριασμό του περίφημου γυάλινου πύργου ο πρώην καναλάρχης Φώτης Μπόμπολας.

Λόγος γίνεται για έναν πετρόχτιστο πύργο περίπου 800 τ.μ. σε οικόπεδο 1.286 τ.μ. που χτίστηκε το 1927 και σταδιακά προστέθηκαν και άλλα κτίσματα, αλλά και μια μεγάλη καλαίσθητη πισίνα. Ουσιαστικά καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Σημειώνεται, δε, πως ο πύργος κηρύχθηκε διατηρητέος ανάμεσα στα 75 κτίρια-στολίδια που ως έργα τέχνης κοσμούν το Παλαιό Ψυχικό.

Ο εν λόγω πύργος θα έβγαινε σε πλειστηριασμό στις 11 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης τα 4,2 εκατ. ευρώ. Επισπεύδουσα ήταν η Alpha Bank, η οποία προχώρησε στην κατάσχεση του ακινήτου για χρέος του κ. Μπόμπολα ύψους 500.000 ευρώ. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας κατάφερε να μπει σε ρύθμιση και έτσι το σενάριο του πλειστηριασμού ακυρώθηκε.

Χάνει την περιουσία του και ο Μάκης Σεριάτος

Την περιούσια του να χάνεται θα δει και ο πρώην διαφημιστής Μάκης Σεριάτος καθώς στις 11 Σεπτεμβρίου βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» η μονοκατοικία του ίδιου και της συζύγου του. Ο κ. Σεριάτος έκλεισε τη γνωστή διαφημιστική του (Ashley&Holmes) όταν η οικονομική κρίση έφτασε στην Ελλάδα. Έτσι, με το λουκέτο στην εταιρεία του, άφησε πίσω και πολλά χρέη στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ.

Η συνολική έκταση του οικοπέδου στο Κεφαλάρι ανέρχεται στα 1.084,87 τ.µ., µε την κύρια κατοικία να εκτείνεται σε 540 τ.µ. και τα υπόλοιπα να αποτελούν αυθαίρετα τµήµατα. Η βίλα διαθέτει και πισίνα 54 τ.µ. και βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη του ζευγαριού προς την Alpha Bank συνολικού ύψους 400.000 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 645.000 ευρώ για το 50% που ανήκει στον Μάκη Σεριάτο και επίσης 645.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50% που ανήκει στη σύζυγό του.

Σε πλειστηριασμό και το οινοποιείο του Κώστα Μπουτάρη

Η γνωστή εταιρεία Μπουτάρη πρόκειται να χάσει στις 18 Σεπτεμβρίου το οινοποιείο της στη γραφική Σαντορίνη.

Η ιστορία της οικογένειας μετρά από το 1995 όταν οι επιχειρηματικοί δρόμοι του Κώστα και του Γιάννη Μπουτάρη χώρισαν. Ο πρώτος κατοχύρωσε την ιστορική εταιρεία Mπουτάρης Oινοποιητική ενώ ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ακολούθησε μία διαφορετική επαγγελματική πορεία.

Η Μπουτάρης Οινοποιητική φαίνεται πως αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα και το 2017 οδηγήθηκε σε ένα σχέδιο εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας. Το γεγονός, δε, πως δεν τηρήθηκε η συμφωνία έφερε τους δύο αμπελώνες αλλά και το οινοποιείο της Mπουτάρης Οινοποιητική στη Σαντορίνη να βγαίνουν στο σφυρί. H πρώτη τιµή προσφοράς συνολικά φτάνει το 1,21 εκατ. ευρώ, ενώ οι πλειστηριασμοί των τριών ακινήτων της εταιρείας πραγματοποιούνται λόγω οφειλής ύψους 1.000.000 ευρώ στην Alpha Bank ως καθολικής διαδόχου της Εµπορικής Τράπεζας.

Το διόροφο διαμέρισμα της κόρης της Άντζελας Δημητρίου, Όλγας Κιουρτσάκη, σε πολυκατοικία στην Ηλιούπολη.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ