Τα σάρωσε όλα ο Βαρδινογιάννης! Δείτε τι πέτυχε η MotorOil

85

Για ακόμη μια χρονιά η MotorOil και η οικογένεια Βαρδινογιάννη απέδειξαν γιατί ανήκουν στην ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου παγκοσμίως!

Ο κύκλος εργασιών της Motor Oil διαμορφώθηκε ως προς τη χρήση του 2020 σε 6,12 δισ. ευρώ. Ποσό… τεράστιο και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως παρουσίασε μείωση κατά 34,70%, (!)  λόγω της μείωσης των τιμών των προϊόντων πετρελαίου κατά 37,08%, της ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου κατά 2,03% και της μείωσης του όγκου πωλήσεων κατά 10,12%.

Η προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία EBITDA (χωρίς την επίπτωση της διακύμανσης της τιμής των αποθεμάτων) ανήλθε σε 331 εκατ. ευρώ έναντι 453 εκατ. ευρώ το 2019. Η δημοσιευμένη λειτουργική κερδοφορία EBITDA ανήλθε σε 86 εκατ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 109 εκατ. ευρώ (έναντι 282 εκατ. ευρώ το 2019) και τα κέρδη μετά από φόρους σε 76 εκατ. ευρώ (από 212 εκατ. ευρώ).

Στην εγχώρια αγορά, μετά από μία περίοδο σταθεροποίησης της κατανάλωσης στην περιοχή άνω των 12 εκατ. μετρικών τόνων, η συνολική ζήτηση διαμορφώθηκε σε 10,4 εκατ. μετρικούς τόνους, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο το 2001.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της μητρικής εταιρείας, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 3,909 δισ. ευρώ (από 6,936 δισ. ευρώ το 2019) η προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα 198 εκατ. ευρώ (από 339 εκατ. ευρώ το 2019) και τα κέρδη μετά από φόρους σε 36 εκατ. ευρώ (από 190 εκατ. ευρώ το 2019).

Το καθαρό χρέος του ομίλου ανέρχεται σε 921 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωση του ομίλου τονίζεται ότι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο μεγαλύτερο μέρος της χρήσης 2020, ο όγκος πωλήσεων ξεπέρασε για ακόμα μία χρονιά την ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του διυλιστηρίου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Μότορ Όιλ διοχετεύθηκε σε αγορές του εξωτερικού.

Σε σχέση με τις προοπτικές που διανοίγονται, σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου και των προϊόντων, έχουν σχεδόν επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, οι συνθήκες της αγοράς γίνονται ευνοϊκότερες ενώ τα περιθώρια διύλισης και οι όγκοι πωλήσεων έχουν αυξητική τάση, η εταιρία και ο όμιλος έχουν εξασφαλίσει πρόσθετες γραμμές χρηματοδότησης με ευνοϊκότερα επιτόκια, ενώ το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας και του ομίλου εξελίσσεται κανονικά στο σύνολό του, όπως είχε σχεδιασθεί.

Στους στόχους της εταιρίας τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνεται η ενδυνάμωση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων και του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών, όπου ο στόχος που έχει τεθεί ξεπερνά τα 1000 μεγαβάτ.

Η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει στην ερχόμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2020.

 Η νέα κίνηση-ματ του Βαρδινογιάννη

Δυναμική κίνηση από την οικογένεια Βαρδινογιάννη που προχωρά σε νέες επενδύσεις. Αποδέσμευση μεγάλου χρηματικού ποσού και συνεργασία με άλλους 27. Δείτε στο xristika.gr τη νέα δράση Βαρδινογιάννη.

Επιτυχημένη κρίνεται, τόσο από την ίδια την τράπεζα, όσο και από την χρηματοπιστωτική αγορά, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Optima bank, που ενίσχυσε τα ίδια κεφάλαιά της κατά 80.139.546 ευρώ.

Σημειώνεται πως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, καθώς και 27 ακόμη σημαντικοί επενδυτές.

Λαμβάνοντας υπόψιν την εξαιρετικά αρνητική συγκυρία της πανδημίας, το μεγάλο ποσό που συγκεντρώθηκε, εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της δυναμικής πορείας που χαράσσει η Optima bank. Μόλις σε έναν χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας της, η Optima bank έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα δίκτυο 25 σύγχρονων, φιλόξενων καταστημάτων, δημιουργώντας πάνω από 360 θέσεις εργασίας. Μέχρι σήμερα η Optima bank έχει συγκεντρώσει καταθέσεις που ξεπερνούν τα 750.000.000 ευρώ, ενώ έχει στηρίξει την Ελληνική Οικονομία με εκταμιεύσεις δανείων που υπερβαίνουν τα 550.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωδη, η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εκπέμπει, παράλληλα, ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης της αγοράς, αναφορικά με τη δυναμική της Ελλάδας και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας, σε μια περίοδο όπου η ανασύνταξη της Οικονομίας αποτελεί μια κοινή, παγκόσμια πρόκληση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ο Πρόεδρος της Optima bank, Γεώργιος Τανισκίδης, δήλωσε:

“H επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί ορόσημο στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου. Το έντονο ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας, και μάλιστα σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα, συνιστά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην Optima bank, όσο και στην ίδια την Ελλάδα.

Αυτή την κρίσιμη ώρα για την Οικονομία, η Optima bank είναι ισχυρότερη και κυρίως αποφασισμένη, προκειμένου να συμβάλει στην απελευθέρωση των μεγάλων αναπτυξιακών προοπτικών που ανοίγονται για τη χώρα.

Με αισιοδοξία και πίστη στις πραγματικές δυνατότητες της Ελλάδας, συνεχίζουμε την πορεία που ξεκινήσαμε πριν από έναν σχεδόν χρόνο, με στόχο να αποτελέσουμε έναν σταθερό, αξιόπιστο σύμμαχο για κάθε υγιή επιχείρηση. Για κάθε πελάτη που χρειάζεται και αξίζει τη στήριξή μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ