Τα 80 χρόνια του γιορτάζει ο Γ. Μαρκόπουλος με συναυλία στο Ηρώδειο

82

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα γιορτάσει τα 80 χρόνια του με μία μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 28 Ιούνη. 

Μαζί του θα βρεθούν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Γιάννης Χαρούλης. Συμμετέχουν η 24μελής ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και χορωδιακό σύνολο. Την ορχήστρα διευθύνει ο συνθέτης.

Ένα έργο 50 σχεδόν χρόνων, που απλώνεται από τραγούδια έως συνθέσεις για συμφωνική ορχήστρα και από την κινηματογραφική και θεατρική μουσική έως την όπερα και τα ορατόρια. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος με τη μουσική του κατόρθωσε να σπάσει τα καθιερωμένα ακούσματα. Με την επιστροφή του στις ρίζες της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής, έδειξε τον τρόπο για το πώς μπορεί κανείς να αξιοποιήσει τα εξελίξιμα στοιχεία της παράδοσης, πώς μπορεί κανείς να ερμηνεύσει γόνιμα τις κληρονομημένες αξίες. Ο στίχος και η μουσική στο έργο του βρίσκονται σε αρμονία και καταφέρνει να συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Για τη συγκεκριμένη συναυλία, ο Γ.λ Μαρκόπουλος θα παρουσιάσει τραγούδια από εμβληματικούς του κύκλους, όπως η «Ιθαγένεια», το «Χρονικό», η «Θητεία», καθώς και διάσημα ορχηστρικά, που συνεχίζουν να περνούν από γενιά σε γενιά, να συγκινούν και να κινητοποιούν το συλλογικό αίσθημα. Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ