Τηλεδιάσκεψη στο Επιμελητήριο Κορινθίας με την Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών

100

Μια σημαντική τηλεδιάσκεψη παρουσία της βουλευτή ΝΔ του νομού Κορινθίας, κας Μαριλένας Σούκουλη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07 Ιανουαρίου 2021, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Πιτσάκη με τους εκπροσώπους των αισθητικών  Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων & Αιτωλοακαρνανίας. Στην διάρκειά της συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διπλωματούχοι αισθητικοί λόγω του συνεχόμενου lockdown.

 

Από την πλευρά των αισθητικών, συμμετείχαν η πρόεδρος της ένωσης, κα Ηλέκτρα Γιαννούλη, η αντιπρόεδρος, κα Ιωάννα Κατσαρού, η γραμματέας, κα Ρέα Σταθοπούλου, η ταμίας κα Ιωάννα Βουτσινά και τα μέλη κα κα Κορφιάτη Χαρά, κος Ρωμανός Δημήτρης, κα Κοσκινάτη Χριστίνα. Την παρουσία τους δήλωσαν ακόμα 30 μέλη της ένωσης.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα μέτρα της κυβέρνησης καθώς και στην ανάγκη για περισσότερη δράση και στήριξη του κλάδου των αισθητικών που έχει ανεπανόρθωτα πληγεί καθώς μένει ακινητοποιημένος εδώ και πολύ καιρό. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο σε κάθε ένα εκπρόσωπο για να παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση και τις προτάσεις του.

 

Το ΔΣ της ένωσης εξέφρασε τους προβληματισμούς του ως προς την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους διπλωματούχους αισθητικούς. Εξήγησαν στον πρόεδρο ότι τα κέντρα αισθητικής ανέκαθεν τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα πόσο μάλλον τώρα εν μέσω πανδημίας και ήταν αδικαιολόγητη η απόφαση της κυβέρνησης να μην τα ανοίξει. Οι αισθητικοί τόνισαν επίσης ότι το επάγγελμα τους ανήκει στον κλάδο της υγείας και ότι χρειάζεται μια συνέπεια στις αγωγές και στα laser έτσι ώστε να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Δεν παρέλειψαν να καταδικάσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται από ιατρούς που εξασκούν τις υπηρεσίες τους όλο αυτό το διάστημα που τα κέντρα αισθητικής είναι κλειστά.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων που θα αφορούν το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, την  άμεση οικονομική ενίσχυση του κλάδου, την ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας καθώς και την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ