Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ Κορινθίας… “η αγάπη άργησε μιά μέρα”

101

Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι οι αφανείς ήρωες που στήριξαν και στηρίζουν το ΕΣΥ από κατάρρευση, στις πλάτες τους τα εκάστοτε συμφέροντα , έπαιξαν κυριολεκτικά μπιλιάρδο.  

Στο Σχέδιο Κυβερνητικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αύγουστο του 2015, αναφέρεται η δέσμευση,  οργάνωσης του ΕΣΥ στην κατεύθυνση ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος με βάση την ισότητα στην φροντίδα της υγείας, την αποτελεσματικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, τη μείωση της συμμετοχής στο κόστος των φαρμάκων και την ανακατανομή των πόρων υπέρ της δημόσιας περίθαλψης και ειδικότερα η υπόσχεση ανάπτυξης Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  που θα βασίζεται στις αποκεντρωμένες μονάδες υγείας γειτονιάς στα κέντρα υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, στον οικογενειακό ιατρό και στην διεπιστημονική ομάδα υγείας.

Έπειτα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η χρηματοδότηση του συστήματος παρέμεινε  πενιχρή και ανεπαρκής για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες και δεν υπήρξε  καν ορατή μεταβολή της χρηματοδότησης υπέρ του Δημόσιου Τομέα της Υγείας.

Δεν ήταν ορατή καμία προσπάθεια περιορισμού του ιδιωτικού τομέα. Από το 2015 μέχρι και το τέλος εποχής  ΣΥΡΙΖΑ  δεν υπήρξε καμία σημαντική αλαγή στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ.  Τελικός αποδέκτης της πολιτικής  αυτής,   ο απλός πολίτης που καλείται να πληρώσει για να μη πεθάνει σε διαδρόμους νοσοκομείων.

Ο νόμος του ΕΣΥ προβλέπει υποχρέωση της πολιτείας για ίση και υψηλού επιπέδου Υγεία σε όλους τους Έλληνες που ποτέ επι όλες τις κυβερνήσεις  δεν το είδαμε.

Έπειτα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απορούσαν κάποιοι γιατί δεν ενδιαφέρονται οι ιατροί  για το ΕΣΥ. Η απάντηση είναι πολύ απλή  οι μισθοί που προβλέπονται είναι αστείοι.  Όταν μια οικογένεια έχει ματώσει για να σπουδάσει ενα παιδί και να το συντηρήσει μέχρι τα 35 χρόνια του,το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να το προτρέψει να φύγει σε καλυτερες μισθολογικά χώρες.

Ο Γιατρός για να αποδώσει πρέπει να αισθάνεται αξιοπρεπής, να έχει την επιστημονική εξέλιξη που του αρμόζει και να έχει αίσθηση ότι οι κόποι του κάποτε θα αναγνωρισθούν. Σήμερα υπάρχει εξέλιξη που εξαρτάται από το χρόνο προϋπηρεσίας .

Δεν λαμβάνονται υπόψη τα επιστημονικά προσόντα του.

Οι γιατροί του ΕΣΥ που δουλεύουν σε Πανεπιστημιακές κλινικές σε κάποια στιγμή διαπιστώνουν ότι έχουν γίνει υφιστάμενοι γιατρών που κάποτε ήταν ειδικευόμενοί τους.

Στον τομέα αυτόν η πρωτη φορά αριστερά τι έκανε…?

Ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός  του ΣΥΡΙΖΑ  γνώριζαν  το πρόβλημα από πρώτο χέρι. Μήπως οι καρέκλες προκαλούσαν  αμνησία;

Προβλήματα που και επι ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΥ δεν έγινε τίποτα για την  επίλυση τους ,  είναι  η Διαφθορά , οι εκάστοτε κυβερνήσεις όχι μόνο δεν την εδίωξαν αλλά και την υπέθαλψαν διαχρονικά, όπως  τα παράνομα ιατρεία των ιατρών του ΕΣΥ , τα οποία δεν διώχθηκαν , καθώς και η περίεργη συνταγογράφηση.

Υπήρξε μήπως αντιμετώπιση της Ευνοιοκρατίας – αναξιοκρατίας;   Τα δημόσια νοσοκομεία και ιατροί του ΕΣΥ κατασυκοφαντήθηκαν και απαξιώθηκαν κατά καιρούς και επι ΣΥΡΙΖΑ.   Ο στόχος ανέκαθεν ήταν η προβολή του Ιδιωτικού Τομέα και εάν είναι δυνατόν η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει την κατάσταση αντιθέτως για πρώτη φορά αριστερά το διόγκωσε.

Αναδιοργάνωση των Δημόσιων Νοσοκομείων δεν υπήρξε,  υπάρχουν Νοσοκομεία τα οποία έχουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού, κακές υποδομές και υπολειτουργούν όπως το νοσοκομείο της Κορίνθου που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος … οτι για όλα φταίνε οι κακοί δεξιοί που διοικούν .

Διαβάζουμε και δεν το πιστεύουμε Ανδρέα Ξανθός12.09.2019- Το σύστημα υγείας είναι όρθιο, είναι αξιόπιστο, είναι προσβάσιμο από όλους τους πολίτες, είναι νοικοκυρεμένο ».

Τότε γιατί βούλιαξε λίγους μήνες μετά Υπουργέ μου…?

«Είναι ψέμα ότι η δημόσια περίθαλψη και το ΕΣΥ είναι σε χειρότερη θέση σε σύγκριση με το 2015. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος, το ξέρουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας και νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί με πολύ αισθητό τρόπο τα τελευταία χρόνια και οι πολίτες που προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία και  παρά την ταλαιπωρία που υπάρχει πολλές φορές, στο τέλος έχουν μια αξιοπρεπή και αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη ».

Τότε γιατί βούλιαξε λίγους μήνες μετά Υπουργέ μου…?

Γ. Ψυχογιός: Χωρίς οργάνωση, σχέδιο και προσωπικό η μετατροπή του Νοσοκομείου Κορίνθου σε κλινική Covid. Ζητάμε άμεσες παρεμβάσεις.Αν ήταν κυβέρνηση τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθούσε με πολλαπλάσια χρηματοδότηση με προσλήψεις να μειώσει τις απώλειες.

Το νοσοκομείο της Κορίνθου μετατρέπεται άρον-άρον σε κλινική Covid χωρίς προετοιμασία, χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές, με θέματα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τη συνολική λειτουργία των κλινικών.

Η κοινωνία ξέρει τι έχουμε κάνει και στην Κορινθία και σε όλη τη χώρα, πρέπει η Κυβέρνηση να σταματήσει αυτήν την λογική και να δώσει στους γιατρούς και τους νοσηλευτές αυτό που πρέπει, βαρέα και ανθυγιεινά, έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα και να προχωρήσει άμεσα σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Το οφείλει στον κόσμο.

Σέβομαι και ίσως σε κάποια σημεία να έχετε δίκιο κ.Ψυχογιέ.Εγώ όμως σαν μετρίου μυαλού Έλληνας σας ρωτάω και γιατί δεν τα κάνατε κύριε βουλευτά στην δική σας εποχή η έστω γιατι δεν τα ξεκινήσατε.

Ο Γιώργος Γεννηματάς (εμπνευστής του ΕΣΥ)… έδωσε μεγάλες μάχες ώστε να εξανθρωπιστούν οι συνθήκες περίθαλψης, να δημιουργηθούν κέντρα υγείας και να εκσυγχρονιστούν τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα….Έλεγε “η αντίληψη των εκφραστών της συντηρητική άρχουσας τάξης αγνοεί  και αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία και όχι μόνο επιτρέπει , αλλά ευνοεί την εμπορευματοποίηση της”….Εσείς σαν πρώτη φορά αριστερά τι κάνατε ακριβως και τι προχωρήσατε στο δρόμο που χάραξε ο εμπνευστής του ΕΣΥ,μάλλον ελάχιστα.

Την συντηρητική παράταξη(βλέπε Ν.Δ), την γνωρίζουμε όλοι δεν αλλάζει… αυτή ήταν αυτή θα είναι, έσεις όμως που θα φέρνατε το καινούργιο γιατί δεν το είδαμε;
Η υγεία είναι αγαθό που δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Ακόμη και τώρα μπορείτε να στηρίξετε  επιτέλους αληθινα και όχι ψηφοθηρικά τον απλό Ελληνα πολίτη που με τα καμώματα όλων των παρατάξεων  υποφέρει.

σ.σ.Οι επικοινωνιακές  τηλεοπτικές συσκέψεις που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Κορινθία, μπορούν να προσφέρουν  “αλλά η αγάπη σας άργησε λίγα χρόνια” 

Ν.Ν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ