“Τηλεργασία στο Δημόσιο και μετά την πανδημία”…! ήρθε για να επεκταθεί η μαύρη εργασία…!

83

Τα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών για το κλάδο της εστίασης αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με την τηλεργασία στο δημόσιο περιέγραψε ο Θoδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, ετοιμάζεται νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα εστίασης να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν περισσότερο κόσμο.

Η ρύθμιση θα ισχύσει έως το τέλος του έτους. Η επέκταση θα γίνει χωρίς την καταβολή τιμήματος και αποσκοπεί «στο να μπορούν να εξυπηρετήσουν τα καταστήματα όσο περισσότερο κόσμο μπορούν».

«Ο εκάστοτε δήμος θα αποφασίζει το εύρος της επέκτασης, επειδή γνωρίζει κατά τόπους τις περιστάσεις, αλλά θα υπάρχει πλαφόν» διευκρίνισε ο κ. Λιβάνιος, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρχει μείωση δημοτικών τελών έως 50% για όσες επιχειρήσεις δεν είναι εφικτή η επέκταση.

Αναφορικά με το αν θα επαναλειτουργήσει νωρίτερα ο κλάδος της εστίας, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «θα ήταν ευχής έργον» αλλά «δεν πρέπει να κάνουμε βιαστικά βήματα. Ίσως εάν πάνε τα πράγματα καλά, να ανοίξουν κάποιες μέρες νωρίτερα τα σχετικά καταστήματα».

Επιπλέον, γνωστοποίησε πως το υπουργείο Εσωτερικών θα αποτυπώσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού ανά δήμο, προκειμένου να ενισχυθούν αναλόγως οι χρηματοδοτήσεις προς τις δημοτικές αρχές.

Ήρθε για να μείνει η τηλεργασία

Ακόμα, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως η τηλεργασία ήρθε και… θα μείνει στο δημόσιο και μετά το πέρας της πανδημίας.

Έτσι, όπως εξήγησε, ορισμένες μέρες και για έναν ορισμένο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων, η δουλειά θα γίνεται από το σπίτι.

Ως προς αυτό, υποστήριξε, ότι δεν θα συνεπάγεται τυχόν μείωση θέσεων εργασίας.

Τέλος, ο κ. Λιβάνιος, απέρριψε το σενάριο πρόωρων εκλογών, καθώς «υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και νωπή λαϊκή εντολή. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο για εκλογές. Δεν ταιριάζει και στο χαρακτήρα του πρωθυπουργού. Το 2023 είναι μια καλή χρονιά για εκλογές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ