Την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγ. Γεωργίου εόρτασαν στον Φενεό με την παρουσία του Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου-φωτο

121

Την Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρικά εόρτασε κι εφέτος η Ιστορική Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού.

Το απόγευμα της Τρίτης, 2ας Νοεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συμπροσευξαμένου του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στο τέλος του οποίου τελέσθηκε η εις Μικρόσχημο Μοναχό Κουρά του εκ Κορίνθου ορμώμενου και απόφοιτου του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου, δόκιμου Μοναχού της ως άνω Ι. Μονής κ. Γεωργίου Λάμπου, ο οποίος έλαβε το Μοναχικό όνομα Γεράσιμος.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Γεώργιο και στην Ανακομιδή του Ιερού Του Λειψάνου και απευθυνόμενος στον νεόκουρο Αδελφό της Ι. Μονής π. Γεράσιμο ομίλησε και περί του Κορινθίου Αγίου Γερασίμου, του Οποίου το όνομα εις το εξής θα φέρει. Επεξήγησε την ετυμολογία του ονόματος Γεράσιμος, που προέρχεται από το «γέρας», δηλαδή το βραβείο, το έπαθλο και ευχήθηκε στον νεόκουρο μοναχό να έχει την ευλογία του Αγίου Γερασίμου αλλά και του Προστάτου της Ι. Μονής της μετανοίας του Αγίου Γεωργίου. Ευχήθηκε ακόμα η ζωή του να είναι γεμάτη από πνευματικές χαρές, να έχει τον γλυκασμό του Αγίου Πνεύματος και να αποκτήσει τις αρετές των Αγίων ευαρεστώντας Θεό και ανθρώπους.

Την επομένη ημέρα Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός όρθρος και στην συνέχεια η Θ. Λειτουργία υπό του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου από τον Ηγουμενεύοντα της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο και Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας.

Πριν την απαγγελία του Αποστολικού αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χειροθέτησε Αναγνώστες τους υποψηφίους Κληρικούς, τον Μοναχό π. Γεράσιμο Λάμπο, ο οποίος πρόκειται να Χειροτονηθεί Διάκονος την προσεχή Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, στον Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, τον κ. Χρήστο Χίλια, του οποίου η Χειροτονία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, στον Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και τον κ. Χριστόφορο Ευθυμίου, φοιτητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος, μετά την περάτωση των σπουδών και των Στρατιωτικών του υποχρεώσεων επιθυμεί να Ιερωθεί. Παράλληλα ομίλησε προς τους πιστούς τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, μέσα στην Εκκλησία τα πάντα τελούνται «εὐσχημόνως καὶ κατὰ τάξιν» (Α΄ Κορ. ιδ΄,40), προκειμένου στην συνέχεια να αναφερθεί στους βαθμούς της Ιερωσύνης επισημαίνοντας ότι, για να γίνει κάποιος Διάκονος, επιβάλλεται να λάβει πρώτα άλλα αξιώματα-χαρίσματα, όπως αυτό του Αναγνώστη, που θεωρείται βαθμός κατώτερης Ιερωσύνης και που επιτρέπει σ’ αυτόν, που τον κατέχει, να αναγινώσκει επ᾿ Εκκλησίαις τα Ιερά Κείμενα της Αγίας Γραφής.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να δίδει σε όλους υγεία και φώτιση, ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά μαζί και την επόμενη χρονιά στις Πανηγύρεις Του αλλά και δια πρεσβειών Του να συνεχίσουμε και πάλι την προσκυνηματική παράδοση της Ι. Μητροπόλεως μας που θέλει δύο φορές τον χρόνο να παρεπιδημούμε, ως προσκυνητές, στους Αγίους Τόπους και στον Τάφο του Αγίου στην Λύδδα της Παλαιστίνης.

Η Πανήγυρη ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο Μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής.