Την λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας Κορίνθου ανακοίνωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς-φωτο

488
Την λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, μιας ακόμα δομής στήριξης, βοήθειας και φροντίδας των δημοτών, ανακοίνωσαν το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς, η προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών Αναστασία Σπυροπούλου και η Συντονίστρια της νέας δομής Αμαλία Σούκουλη. Το ΚΕΠ Υγείας στεγάζεται στο κτίριο του τμήματος Κοινωνικής πολιτικής στην Πυλαρινού 67 (ισόγειο) και εγκαινιάζεται την προσεχή Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 το απόγευμα παρουσία του προέδρου του δικτύου Υγιών πόλεων, μέλος του οποίου είναι ο δήμος Κορινθίων, κ.Γιώργου Πατούλη.
«Είναι μια ακόμα σημαντική δομή προληπτικής ιατρικής που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες μας. Μέσα από το ΚΕΠ υγείας οι πολίτες έχουν την δυνατότητα της ενημέρωσης, της επαφής με τους γιατρούς που έχουν ανάγκη και βεβαίως πρόληψης συγκεκριμένων νοσημάτων , η πρόληψη σώζει ζωές το γνωρίζουμε όλοι » ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.
Ο δήμαρχος Κορινθίων ανακοίνωσε τέλος, τον σχεδιασμό που αφορά στην νοσηλεία κατ οίκον από το δήμο, μια άκρως σημαντική υπηρεσία η οποία θα δίνει την δυνατότητα σε πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός της οικίας τους να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες και τις όποιες ιατρικές πράξεις στον χώρο τους.
«Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι ως δημοτική αρχή στην βοήθεια, την στήριξη και την φροντίδα των δημοτών μας, ο δήμος Κορινθίων εγκαινιάζει το ΚΕΠ Υγείας την επόμενη εβδομάδα, μια ακόμα δομή στην οποίαν οι συμπολίτες μας μπορούν να βρουν στήριξη και φροντίδα» σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», την επανέναρξη του προγράμματος «ΕΞΩ ΜΑΖΙ», τις προσεχείς δράσεις του κέντρου συμβουλευτικής γυναικών για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.
«Φροντίζουμε μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, υπηρεσιών και δομών να καλύπτουμε κάθε ανάγκη ανακουφίζοντας τις δυσκολίες των συμπολιτών μας» κατέληξε ο Αντιδήμαρχος ευχαριστώντας ιδιαιτέρως το προσωπικό του τμήματος που κατορθώνει σε δύσκολες περιόδους να υλοποιεί όλες αυτές τις δράσεις καλύπτοντας ανάγκες της τοπικής κοινωνίας .
Η συντονίστρια του ΚΕΠ Υγείας κ.Αμαλία Σούκουλη αναφέρθηκε λεπτομερώς στην λειτουργία του, στις υπηρεσίες που θα παρέχει και βεβαίως στην δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ υγείας, με απόλυτη εχεμύθεια, είτε επισκεπτόμενοι το ΚΕΠ Υγείας στον χώρο του, είτε δημιουργώντας το οι ίδιοι ηλεκτρονικά στο site του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Κορινθίων το οποίο λειτουργεί εδώ
Τις λεπτομέρειες του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» έδωσε η προϊσταμένη των κοινωνικών Υπηρεσιών Αναστασία Σπυροπούλου λέγοντας πως πρόκειται το σημαντικότερο πρόγραμμα στον άξονα της εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και της ενίσχυσης της γυναικείας εργασίας, καθώς έρχεται να καλύψει την καθημερινή ανάγκη πολλών οικογενειών, και ιδίως των εργαζομένων μητέρων, για πιστοποιημένες υπηρεσίες φροντίδας των βρεφών και νηπίων τους προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους ή να αναζητήσουν νέα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: