Την περιφέρεια Πελοποννήσου θα διεκδικήσει εκ νέου ο Γιώργος Δέδες…!

84

Ευρύτατα ανοίγματα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου 2019 (και ο δεύτερος γύρος μια εβδομάδα αργότερα) προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή για σύγκλιση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής εντός του Μαΐου με θέμα τη στρατηγική του κόμματος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας καθορίζει ουσιαστικά το πλαίσιο αναφέροντας πως «οι συνδυασμοί που θα υποστηρίξουμε θα είναι πρώτοι ή δεύτεροι στις κάλπες».

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, έχουν άρχισαν ήδη οι ζυμώσεις και για τα πρόσωπα. Ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των ανοιγμάτων που προγραμματίζει σε άλλους χώρους, έχει αποφασίσει τη στήριξη του νυν Περιφεριάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, αλλά και του Περιφερειάρχη Δυτικής Στερεάς Αποστόλη Κατσιφάρα. Και οι δυο προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, -γεγονός που καταδεικνύει και το χώρο που στοχεύουν οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ- δεν έχουν κόψει όμως -ειδικά ο Απ. Κατσιφάρας- τις γέφυρες με την Αριστερά και στα περιφερειακά συνέδρια που διεξάγονται είχαν άψογη συνεργασία με την κυβέρνηση. Δεδομένη, επίσης, θεωρείται η στήριξη στον περιφερειάρχη Ιονίων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ με την ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και τον ανεξάρτητο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας δημοσιογράφο Θεόδωρο Καρυπίδη, που και στις προηγούμενες εκλογές στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου θέλει Δούρου, Φάμελλο και Σαντορινιό

Πρόθεση του Μαξίμου είναι η Ρένα Δούρου να διεκδικήσει και πάλι την περιφέρεια Αττικής- ήδη, ο προηγούμενος αντίπαλός της Γιάννης Σγουρός έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, με τη στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη στο πρόσωπό του να θεωρείται βέβαιη. Την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διεκδικήσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ για το Βόρειο Αιγαίο φαβορί είναι ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης -ο πατέρας του υπήρξε επί χρόνια Δήμαρχος Μυτιλήνης. Την περιφέρεια Πελοποννήσου εκτός απροόπτου θα διεκδικήσει εκ νέου ο Γιώργος Δέδες και για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης ακούγεται όνομα έκπληξη. Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συζητείται, όπως αποκαλύπτει σήμερα το News 24/7, η υποψηφιότητα του νυν αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, ενώ στο τραπέζι παραμένει και η υποψηφιότητα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Μάρκου Μπόλαρη. Για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μάλλον αποσύρεται το όνομα του γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρώην δημάρχου Χαλκίδας Δημήτρη Αναγνωστάκη και αναζητείται πλέον υποψήφιος που θα μπορέσει να κερδίσει την περιφέρεια, καθώς θεωρείται βέβαιον ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι πλέον υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων. Μεγάλες δυσκολίες υπάρχουν ακόμα για τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Χαρίτσης, Αχτσιόγλου και… Μπουτάρης!

Η προεργασία άρχισε, πάντως, στην Κουμουνδούρου και για τους μεγάλους δήμους. Για την Αθήνα πραγματοποιήθηκαν ήδη μυστικές δημοσκοπήσεις όπου “μετρούνται” οι υποψηφιότητες πρωτίστως του Αλέξη Χαρίτση και της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά -σε ορισμένες- και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που παραλίγο δεν κέρδισε τον Δήμο στις προηγούμενες εκλογές, πλην όμως εν τω μεταξύ έχει διαφωνήσει με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και έχει αποχωρήσει από αυτόν. Η Έφη Αχτσιόγλου, πάντως, που αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στο κυβερνών κόμμα, μετριέται στις μετρήσεις που διεξάγονται και για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ αντιθέτως δείχνει να χάνει την παρούσα στιγμή έδαφος η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στην πόλη Κατερίνα Νοτοπούλου. Εντός της κυβέρνησης, πάντως, υπάρχουν και ισχυροί υποστηρικτές της άποψης πως στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει αυτή τη φορά να στηριχθεί ο νυν Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, εφόσον θέσει και πάλι υποψηφιότητα- μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ο Αλέξης Τσίπρας.

Υποψήφιοι όλοι οι νυν δήμαρχοι

Η Κουμουνδούρου, πάντως, έχει αποφασίσει να στηρίξει όλους τους νυν Δημάρχους που διαθέτει (σύνολο, …μόλις 21, αφού οι στενές κομματικές υποψηφιότητες του 2014 αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εξάπλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση). Μεταξύ αυτών οι Γιάννης Σταθόπουλος (Αγία Παρασκευή), Δημήτρης Μπίρμπας (Αιγάλεω), Άκης Κατωπόδης (Βύρωνας), Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου), Ηλίας Βρεττάκος (Κερατσίνι- Δραπετσώνα), Σίμος Ρούσσος (Χαλάνδρι), Γιώργος Λαγουδάκης (Πέραμα), Απόστολος Καλογιάννης (Λάρισα), Κωνσταντίνος Νικολούζος (Κέρκυρα), Ελευθέριος Ιωαννίδης (Κοζάνης), Κώστας Δρακονταειδής (Λευκάδα).

Καμιά στήριξη σε υποψήφιο του ΚΚΕ – “Όχι” και σε Μόραλη

Στον ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείφθηκαν οι σκέψεις για στήριξη του Δημάρχου Πατρέων και στελέχους του ΚΚΕ Κώστα Πελετίδη, κατόπιν και των αντιδράσεων του Περισσού, συνολικότερα δε δεν θα υποστηριχθεί κανένας από τους νυν Δημάρχους του ΚΚΕ, ενώ έχει αποκλειστεί και η στήριξη του νυν Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μόραλη, λόγω κυρίως της αντιπαράθεσης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι και δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Μόραλη. Τόσο για το Δήμο Πατρέων, πάντως, όσο και για τον Πειραιά την παρούσα στιγμή δεν υπάρχουν υποψήφιοι.

Ποιοι “πράσινοι” δήμαρχοι εξασφάλισαν ήδη το χρίσμα

Και σε επίπεδο Δήμων η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να υποστηρίξει Δημάρχους που δεν ανήκουν σε αυτή, όπως στην Αγία Βαρβάρα τον Γιώργο Καπλάνη, στα Τέμπη τον Κωνσταντίνο Κολλάτο, στη Νίκαια τον (συνεργαζόμενο) Γιώργο Ιωακειμίδη, ενώ γίνονται διεργασίες για τη στήριξη του Νίκου Σαράντη στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ