Τιμή στον Γιάννη Κόλλια από τον δήμο Κορινθίων και την χρυσή Εθνική Ελλάδος του 2004

446
 Τον σπουδαίο Προπονητή Γιάννη Κόλλια τιμούν ο δήμος Κορινθίων και η χρυσή Εθνική ομάδα του 2004, η ομάδα που κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο , ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο και έκανε υπερήφανο κάθε Έλληνα γράφοντας την ημερομηνία και την πορεία της με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας της χώρας και της Εθνικής.
Προς τιμήν του Γιάννη Κόλλια θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 και της ομάδας του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στο στάδιο της Κορίνθου και ώρα 16:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης συζήτησαν χθες, παρουσία του τιμωμένου προσώπου κ.Γιάννη Κόλλια, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο προπονητής σήμερα της Εθνικής Ενόπλων δυνάμεων Θοδωρής Παχατουρίδης , οι παλαίμαχοι της Εθνικής του 2004 Γιώργος Καραγκούνης, Νίκος Λυμπερόπουλος, Άγγελος Μπασινάς, Τραϊανός Δέλλας και Θοδωρής Παχατουρίδης και ο προπονητής του ΠΑΣ Κόρινθος Κώστας Κιάσσος.
▶️Ο Γιάννης Κόλλιας, γεννημένος το 1933, διέπρεψε στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα με την φανέλα του Ολυμπιακού Κορίνθου, της ΑΕΚ και του Παγκορινθιακού αλλά και ως Προπονητής, ως αρθρογράφος και ως συγγραφέας, το βιβλίο του «Το Ποδόσφαιρο – Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο» αποτελεί «οδηγό» για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή.
Απόφοιτος με υποτροφία της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής (1957) και αριστούχος της σχολής προπονητών της Ε.Π.Ο (1970) και της Σχολής προπονητών της Αγγλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (1971), ο Γιάννης Κόλλιας διετέλεσε, επί σειρά ετών, υπεύθυνος των Εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων υποδομών, ενώ θήτευσε ως τεχνικός πολλών ποδοσφαιρικών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και στον Ολυμπιακό. Ασχολήθηκε, ακόμη, με την Κωπηλασία (είναι πτυχιούχος της σχολής κωπηλασίας του Πόρου, 1961), αλλά και με τα εναέρια σπορ (τυγχάνει πτυχιούχος της σχολής αλεξιπτωτιστών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, 1955).
Έχει συμμετάσχει, διδάσκοντας, σε πολλά σεμινάρια προπονητικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ για την προσφορά του στον αθλητισμό έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων και επαίνων.
🔲Αυτήν την σπουδαία πορεία έρχεται να τιμήσει ως ελάχιστο χρέος του και ο δήμος Κορινθίων με τους πρωταθλητές Ευρώπης και την ομάδα του ΠΑΣ.