Τι είναι σήμερα Δεξιά;

110
Δεξιά είναι τα μνημόνια. Το 1 και το 2. Όχι όμως και το 3. Αυτό μπορεί να το ψήφισαν όλες μαζί οι δεξιές, αλλά αυτό είναι αριστερό. Γιατί το ψήφισε η αριστερά της Παπακώστα.
μπεμπαμπλόμ: ο μόνος τρόπος για να βρεις ποιο από τα δύο κόμματα εξουσίας είναι (πιο) δεξιό …
Δεξιά είναι τα μνημόνια. Το 1 και το 2. Όχι όμως και το 3. Αυτό μπορεί να το ψήφισαν όλες μαζί οι δεξιές, αλλά αυτό είναι αριστερό. Γιατί το ψήφισε η αριστερά της Παπακώστα.
Δεξιά είναι οι Αμερικάνικες βάσεις. Οι παλιές όμως. Όχι οι καινούριες. Αυτές είναι αριστερές, γιατί τις αποφάσισε (;) η δεύτερη φορά αριστερά του Καμένου.
Δεξιά πρέπει μάλλον να είναι αυτά που έλεγε ο Τσίπρας προεκλογικά το 2015. Γιατί, αφού έκανε τα αντίθετα, τα οποία λέει ότι είναι
αριστερά, εκείνα πριν τις εκλογές τι θάτανε;
Δεξιά βέβαια.
Δεξιά είναι αυτά που λέει ο Μητσοτάκης. Αυτά που κάνει ο Τσίπρας, αφήνοντας το πρόγραμμα της ΝΔ πιο φτωχό από ποτέ άλλοτε, δεν είναι. Αυτά είναι
αριστερά πράγματα. Γι’ αυτό κι η ΝΔ γκρινιάζει ότι της τα κλέβουν.
Δεξιά είναι το στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια της Λέσβου. Το στρατόπεδο στη Μόριας της Μυτιλήνης όμως δεν είναι, γιατί βρίσκεται στο «κόκκινο νησί».
Δεξιά είναι να λένε Μπράβο οι Αμερικάνοι στο Σημίτη. Άλλο όταν λένε Μπράβο στον Τσίπρα και τον επαινούν όσο κανέναν άλλο. Αυτό είναι “διαβολικά
αριστερό”.
Δεξιά είναι να παίρνεις μέρος σε επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία. Αλλά στη Λιβύη ή στη Συρία δεν είναι δεξιά. Είναι
αριστερό, γιατί το κάνει η αριστερά του Πάιατ.
Δεξιά είναι η ανακατανομή του εισοδήματος σε βάρος των πολλών. Αλλά αυτό ήταν μέχρι το 2014. Τώρα, όταν γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι κι οι φτωχοί φτωχότεροι, είναι
αριστερό. Γιατί οι περισσότεροι βιομήχανοι κι εφοπλιστές έγιναν αριστεροί. Όχι όλοι όμως. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, μέχρι να γίνουν όλοι τους αριστεροί και νάρθει ο εντελώς ιδιωτικός σοσιαλισμός.
Δεξιά είναι όλο το υπουργικό συμβούλιο, όταν έχει πρωθυπουργό τον Σημίτη, το Σαμαρά, τον Παπανδρέου ή τον Καραμανλή. Τώρα που οι ίδιοι άνθρωποι έχουν πρωθυπουργό τον Τσίπρα, είναι αριστεροί.
Αφού είναι αριστερός ο πρωθυπουργός. Τόπε κι ο Τραμπ.
Δεξιά είναι να βγαίνει ο Κοτσακάς πρώτος στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Αριστερά είναι να βγαίνει ο Κοτσακάς πρώτος στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεξιά είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που προτείνεται από μερίδα του τύπου και στελεχών και των δύο, δεν είναι. Είναι ανοιχτόμυαλος ευρωπαϊσμός και «μεγάλος συνασπισμός».
Δεξιά είναι να επιθεωρεί το στρατό σου ο Πιουριφόι.
Αριστερά είναι να επιθεωρεί τους χώρους που θα γίνουν οι νέες Αμερικανονατοικές βάσεις, ο Πάιατ.

 

Δεξιά είναι να πουλάς τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή κ.ά. σε ιδιώτες.
Αριστερά είναι να πουλάς όλη την υπόλοιπη δημόσια περιουσία, για να μη βρει η δεξιά να ιδιωτικοποιήσει τίποτα άλλο όταν την ξαναφέρεις. Σατανικό;
Δεξιά είναι να ιδιωτικοποιείς την Ολυμπιακή Αεροπορία.
Αριστερά είναι να ιδιωτικοποιείς τα αεροδρόμια.
Δεξιά είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι κι οι καναλάρχες. Αριστερά είναι οι καναλάρχες, οι εργολάβοι, οι εφοπλιστές κι οι βιομήχανοι. Δεν είναι ίδια η σειρά. Άλλαξε.
Κι αν συνεχίζετε να μπερδεύεστε ακόμα, κάντε αυτό που λέει ο λαός: σκόρδο – κρεμμύδι.
Ή το άλλο, με τα σκατά και με το φτυάρι.
Ή τέλος πάντων κάντε το αμπεμπαμπλόμ.

 

Μάνος Δούκας
Υ.Γ. Βαρέθηκα να βάλω εισαγωγικά όλες τις φορές που έγραψα αριστερά ή αριστερό. Εξυπακούονται.
Από τον τοίχο του Μάνου Δούκα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ