Τι συμφώνησαν δήμος Κορινθίων και επιχειρηματίες εστίασης

146

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της εστίασης στον δήμο Κορινθίων είχε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εστίαση, στην μετά κορονοϊού εποχή. Ο κ. Νανόπουλος ενημέρωσε για τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και για όσα προτίθεται να πράξει ο δήμος, ενώ από τη μεριά των επιχειρηματιών κατατέθηκαν και προτάσεις.

estiat;oria 3

Δείτε με ένα κλικ τα καλύτερα Εστιατόρια Αίθουσες Εκδηλώσεων της Κορινθίας

 

Ειδικότερα:

Ο δήμαρχος Κορινθίων ενημέρωσε για τις δράσεις του δήμου, με τον καθαρισμό όλου του παραλιακού μετώπου, πρώτα στα Καλάμια και στην συνέχεια σε όλες τις παραλίες του Κορινθιακού (πρώην δ. Άσσου Λεχαίου και Ποσειδωνία). Σήμερα, το μηχάνημα, το οποίο έχει αναλάβει εργολαβικά το έργο της καθαριότητας, δουλεύει στην Αλμυρή και –κατά την δήλωση του κ. Νανόπουλου- θα κάνει παρεμβάσεις και στις Κεγχριές.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι σε όλες τις παραλίες του δήμου θα υπάρξει πρόνοια για ενίσχυση των υποδομών και πρόσληψη ναυαγοσωστών, ώστε του χρόνου ο δήμος να πάρει «Γαλάζια Σημαία». Επανέλαβε ακόμα πως ο δήμος θα κάνει έντονη διαφημιστική προβολή του δήμου, προκειμένου να δυναμώσει την επισκεψιμότητα.

Ο κ. Νανόπουλος περιέγραψε πάντως ένα δυσμενές περιβάλλον το οποίο, όπως είπε, γίνεται δυσμενέστερο εξ αιτίας των δυσφημιστικών αρνητικών αναρτήσεων στα social media από τον τέως δήμαρχο κ. Πνευματικό.

 

Για τις επιχειρήσεις εστίασης η μείωση των δημοτικών τελών θα είναι μεγάλη. Ο κ. Νανόπουλος ανέφερε πως για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές τα Δ.Τ. θα μηδενιστούν, ενώ για το διάστημα από τις 25 Μαΐου και μετά η πρόταση του προς το Δ.Σ. θα είναι τα τέλη να κατέβουν από 27 ευρώ ανά τ.μ., στα 7 ευρώ ανά τ.μ. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα τέλη αιγιαλού. Γενικότερα οι μειώσεις των τελών θα φτάσουν το 60%.

Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αυξήσουν τα τραπεζοκαθίσματα, ο κ. Νανόπουλος ενημέρωσε πως θα χρειαστεί μέχρι τις 15 Ιουλίου να υποβάλλουν αίτηση στον δήμο, συνοδευόμενο από ένα απλό «σκαρίφημα» του χώρου που θέλουν να καλύψουν. Επισήμανε ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι απαραίτητο να υπάρχει χώρος για διέλευση πεζών, με πλάτος, τουλάχιστον, 1,5 μέτρο.

καφενείο

Δείτε με ένα κλικ τα καλύτερα cafe- bar της Κορινθίας

 

Τέλος, ενημερωσε ότι ο δήμος προγραμματίζει στα Καλάμια στις 25 Ιουλίου την μεγάλη συναυλία με τους Ονιράμα, η οποία δεν έγινε τις Απόκριες.

Από τη μεριά των επιχειρηματιών ακούστηκαν οι εξής προτάσεις – απορίες

 

Θα υπάρξει για τις παραλίες του Σαρωνικού, ανάλογη μέριμνα με τα Καλάμια;

Ο κ. Νανόπουλος δεσμεύτηκε πως ό,τι γίνει στα Καλάμια θα γίνει παντού, άρα θα υπάρξει αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και στην Αλμυρή. Εκφράστηκε επίσης η δυσαρέσκεια για τους λουόμενους, οι οποίοι «δεσμεύουν» μόνιμα μια περιοχή στην παραλία, εγκαθιστώντας ομπρέλα, ξαπλώστρες, τραπεζάκια, καθίσματα κ.λπ, όλο το καλοκαίρι.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό, εμφανίζεται τακτικά στην Αλμυρή και δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά εκατοντάδες λουόμενους. Είχε προκαλέσει και πέρυσι αντιδράσεις από την μεριά της δημοτικής αρχής, η οποία με μηχανήματα ξήλωσε όλες τις εγκαταστάσεις που έστηναν οι τακτικοί παραθεριστές. Μάλιστα εμφανίζεται το φαινόμενο επιχειρηματίες να έχουν πληρώσει στον δήμο τέλη για την χρήση του αιγιαλού, να έχουν πληρώσει χρήματα για τον καθαρισμό της ακτής και να βλέπουν «μόνιμες» εγκαταστάσεις, από λουόμενους.

Ενδιαφέρον είχε μία ακόμα επισήμανση για τον περιορισμό (έως απαγόρευση) της κυκλοφορίας στον παραλιακό δρόμο της Αλμυρής, μετά την δύση του ηλίου. Ο κ. Νανόπουλος εμφανίστηκε θετικός, και τόνισε ότι ήδη έχει υπάρξει πρόβλεψη να βρεθεί δημοτικό πάρκινγκ, στο οποίο θα αφήνουν οι επισκέπτες τα οχήματά τους. «Αν ευοδωθεί η προσπάθεια, ναι, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κλείσουμε τον δρόμο», είπε ο κ. Νανόπουλος.

  • Πως θα βοηθήσει ο δήμος τα μαγαζιά του κέντρου, το καλοκαίρι;

Και καλά για τα Καλάμια, την Αλμυρή και γενικότερα το παραλιακό μέτωπο. Με τα μαγαζιά του κέντρου τι θα γίνει; Ο κ. Νανόπουλος εμφανίστηκε λιγότερο σαφής και συγκεκριμένος, με δεδομένο, όπως είπε, πως δεν υπάρχει σήμερα καθαρή εικόνα από την κυβέρνηση για τα μέτρα. Υποστήριξε πως θα ισχύσουν και εκεί οι μειώσεις των δημοτικών τελών και της αύξησης των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός σε προτάσεις για την διοργάνωση εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης, υπό την αίρεση πως θα είναι ταυτιζόμενες με τα μέτρα της κυβέρνησης.

 

Τι θα γίνει με την μουσική στα μαγαζιά του κέντρου;

Από επιχειρηματίες τέθηκε και το ζήτημα της μουσικής που παίζουν ορισμένα μπαρ, αλλά υποχρεώνονται να χαμηλώσουν την μουσική, ύστερα από ένα σημείο και μετά: «Μετά τις δύο η ώρα, πρέπει να κλείνουμε την μουσική και η Κόρινθος γίνεται νεκρή πόλη», είπε ένας επιχειρηματίας, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Νανόπουλο να παρέμβει ο δήμος στην Αστυνομία για να γίνει πιο ελαστική (!). Ο δήμαρχος, ωστόσο, είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να διαταράσσεται το κέντρο της πόλης σε προχωρημένες ώρες, αλλά θα μπορούσε να γίνει μία παρέμβαση μόνο για καταστήματα που δεν ενοχλούν και δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ενδιαφέρον είχε ωστόσο γύρω από αυτό το θέμα πως άφησε να εννοηθεί ότι στον σχεδιασμό του είναι η αξιοποίηση του σχεδίου χρήσεων γης, ώστε τέτοιου είδους επιχειρήσεις να γίνονται σε περιοχές εκτός κεντρικού αστικού ιστού, ώστε να μην δημιουργούν οχλήσεις. Συμπερασματικά, οι περισσότεροι επαγγελματίες έφυγαν ικανοποιημένοι αλλά και επιφυλακτικοί ταυτόχρονα καθώς περιμένουν όσα άκουσαν να τα δουν να υλοποιούνται. Αυτό άλλωστε αποτελεί διαχρονικά και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 

 

korinthia.net.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ