Τουρισμός στην Κόρινθο… Ένα σύντομο ανέκδοτο…!!!

102

Ο τουριοσμός στην Κόρινθο ξεκινά με συνταξιούχους και παιδιά αλλά χωρίς ατζέντα. Ο Δήμαρχος “καπελώνει” τον Αντιδήμαρχο και όλοι μαζί παρακολουθούν το μεταναστετυτικό “κύμα” να καταφθάνει στην Κόρινθο. Ο τουρισμός και πάλι ανέκδοτο στην Κόρινθο

Ο διορισμός του Τίμου Πιέτρη ως Αντιδημάρχου στο Δήμο Κορινθίων με αντικείμενο (ανάμεσα σε άλλα) και τον τουρισμό δημιούργησε μειδιάματα σε κάποιους και προσδοκίες σε κάποιους άλλους.

Την προηγούμενη θητεία, ο πρώην Δήμαρχος Αλ. Πνευματικός, έκανε μία προσπάθεια να εντάξει τον τουρισμό στην ατζέντα του Δήμου, με παταγώδη αποτυχία κατά κοινή ομολογία.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθαν. Χρισταρά είχε παραιτηθεί (ουσιαστικά δεν είχε πραγματικό αντικείμενο) ενώ κάποιες άλλες προσπάθιες με μελέτες για το branding της περιοχής αλλά και με επιχορήγηση ιστοσελίδων εξαιρετικά αμφιβόλου ποιότητας για την ανάδειξη της περιοχής ήρθαν και βούλιαξαν το αντικείμενο στο σύνολό του.

Ο νέος Δήμαρχος, Βασ. Νανόπουλος, ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες και αυτός.

Διορίζει Αντιδήμαρχο Τουρισμού και χωρίς καν να τεθεί ένας σχεδιασμός ανακοινώνει την έλευση τουριστών που όμως θα γίνει στο απώτερο μέλλον προκαθορίζοντας μια ανύπαρκτη ακόμη ατζέντα. Στην Κόρινθο λοιπόν θα καταφθάσουν συνταξιούχοι από την Ε.Ε., αγώνες σκοποβολής και παιδιά από τα Βαλκάνια

Που είναι το λάθος;

Μα φυσικά στη στόχευση;

  • Ποιον τουρισμό αποφάσισε να κάνει ο Δήμος; Αθλητικό; θρησκευτικό; Οινοτουρισμό; “Τα πάντα όλα”;
  • Επάνω σε ποια μελέτη; Με ποιο σλόγκαν;
  • Που θα τους φιλοξενήσει όλους αυτούς αφού τα ξενοδοχεία της περιοχής δεν επαρκούν;
  • Και που είναι ο Αντιδήμαρχος να μας πει την ατζέντα του;
  • Τι ρόλο έχει ο Αντιδήμαρχος αν τις ενέργειες τις ανακοινώνει ο Δήμαρχος;

Μην ξεχνάμε ότι στην ορκομωσία του ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι δεν του χρειάζεται η περίοδος χάριτος.

Αλλά εδώ έχουν προκύψει και επιπλέον ζητήματα. Πως θα επηρρεάσει το θέμα των μεταναστών στο Στρατόπεδο την τουριστική ανάπτυξη (αν υποθέσουμε ότι ο τουρισμός στην Κόρινθο δεν αποτελεί σλόγκαν ή ανέκδοτο); Πως θα προφυλαχθεί ή αναπτυχθεί το brand name της πόλης;

Όταν κάναμε την ερώτηση “τι λέει ο κ. Πιέτρης για το θέμα των μεταναστών” δεν εννοούσαμε ως αρχηγός παράταξης, αλλά ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Ποια είναι η θέση του στο αντικείμενο για το οποίο πληρώνεται ώστε να το εξυπηρετεί; Και με δεδομένο ότι ο κ. Νανόπουλος δεν έχει ανάγκη από περίοδο χάριτος, που είναι η ατζέντα του Αντιδημάρχου; Ποιος ο σχεδιασμός του; Ποιες οι συζητήσεις και οι επαφές του; Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι μόνο φωτογραφήσεις και κάμερες, είναι και ΔΟΥΛΕΙΑ.

Δεν είμαστε αισιόδοξοι για το αν μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη στην Κόρινθο, ειδικά με αποσπασματικές ενέργειες από επαφές του Δημάρχου. Δεν μπορεί να είναι “χύμα στο κύμᔨ. Ο Δήμαρχος έκανε λάθος να μην ζητήσει περίοδο χάριτος γιατί αυτό σημαίνει ότι ήδη μετρά ο χρόνος για να κριθεί για το έργο του.

Και για να λέμε και κάποια αλήθεια, η εξωστρέφεια της Κορίνθου έχει κατά βάση μία ανάγκη.

Τη σύνδεση του Προαστιακού με το Κέντρο της πόλης και άλλα σημεία τουριστικού, πολιτιστικού ή ιστορικού ενδιαφέροντος. Ο Δήμος έχει μία σειρά ασύνδετων σημείων (Ισθμός, Απ. Παύλος, Αρχαία Κόριθος, Λιμάνι Λεχαίου, Παραλία Καλάμια, κλπ) που όσο παραμένουν ασύνδετα δεν πρόκειται να έρθει κανένα αποτέλεσμα.

Έχει σκοπό η νέα Δημοτική Αρχή να κάνει κάτι επ’ αυτού; Ή θα “βαφτίσει” το ψάρι ως κρέας και μέσω τοπικών ΜΜΕ θα μας πείσει ότι έφτιαξε τον τουρισμό;

Ο χρόνος μετράει ήδη κύριοι….

πηγή-isthmos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ