Το άγριο παρασκήνιο της ρήξης με του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Φώφη Γεννηματά

67

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η έξοδος του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής. Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας προκάλεσε αναταράξεις, γκρίνιες, αλλά και παραιτήσεις. Το newsit.gr, αναφέρει πως η εξέλιξη ήταν για πολλούς αναμενόμενη συν τω χρόνω, αλλά όχι αυτή τη στιγμή. Ιδιαίτερα με δεδομένο ότι η τρίτη θέση για το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές έβαλε ψηλά τον πήχη για τις εθνικές εκλογές. Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος οδηγούνται, ωστόσο, σε οριστική ρήξη, με αφορμή την απόφαση της επικεφαλής του ΚινΑλ να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη και όχι τον κ. Βενιζέλο.

Η αιτία, ωστόσο, φέρεται να είναι η απόφαση που ανακοίνωσε η κυρία Γεννηματά στον κ. Βενιζέλο κατά τη σύντομη συζήτησή τους: Ότι θα επιδιώξει μια διαφορετική πολιτική στρατηγική από αυτήν που πρεσβεύει ο ίδιος. «Θέλει να κάνει το ΚινΑλ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Ο οποίος επιπλέον ανοίγει την πόρτα της εξόδου από το ΚινΑλ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ευχηθώ καλή επιτυχία σ’ αυτό το σχέδιο, αλλά ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά, γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, επίσης, ο κ. Βενιζέλος στη δήλωσή του, η κυρία Γεννηματά τού πρότεινε να συμπεριληφθεί στην τελευταία, τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚινΑλ, ενώ ομολόγησε πως «έχουμε διαφορετική γραμμή ως προς το μέλλον του ΚινΑλ», φωτογραφίζοντας έτσι – σε συνδυασμό με την αναφορά σε «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» – ενδεχόμενη συμπόρευση της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου μετεκλογικά και άρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, στην περίπτωση που εκείνη δεν είναι αυτοδύναμη.

Άγνωστο παραμένει ακόμη πώς θ’ αντιδράσουν τα κορυφαία στελέχη του ΚινΑλ, αλλά και τα στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο, δεδομένου ότι οι ραγδαίες εξελίξεις «μούδιασαν» τους περισσότερους.

Ήδη πάντως ο Μάνος Επιτροπάκης, ο οποίος ανήκει στον πυρήνα των «βενιζελικών» στελεχών και θα ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚινΑλ στην Α’ Αθήνας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο. Κατά πληροφορίες, έντονο προβληματισμό για τις εξελίξεις εκφράζει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, παρά την επανεκλογή του στην Ευρωβουλή, συζητούσε με την κυρία Γεννηματά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να συνδράμει προεκλογικά και εν όψει των εθνικών εκλογών το ΚινΑλ. Βενιζέλος

Απομένει, επίσης, να φανεί εάν και σε ποιο βαθμό μπορεί να επηρεάσει η ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου το ΚινΑλ στα αυτοδιοικητικά μέτωπα που είναι ανοιχτά εν όψει του αυριανού β’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Παραιτήσεις υποψηφίων μετά την έξοδο του Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ

Αναταράξεις, γκρίνιες και παραιτήσεις φέρνει στο Κίνημα Αλλαγής η είδηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος, με αιτία την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην τον θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Επιτροπάκης: Αποσύρω την υποψηφιότητά μου

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητά μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», ήταν η ανάρτηση που έκανε στα social media ο Μάνος Επιτροπάκης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέχεια, μάλιστα, προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση, σημειώνοντας ότι «Η Φώφη Γεννηματά έγινε σήμερα η πράσινη Δούρου. Και στην κάθε Δούρου, ξέρετε τι κάνουμε».

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κάποια εκ των οποίων ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται και να ληφθούν, αν χρειαστεί, οι ανάλογες αποφάσεις.

Καμίνης: Επωμίζομαι μεγάλη ευθύνη

Ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος με απόφαση της Φώφης Γεννηματά τίθεται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, με δήλωσή του ευχαρίστησε την κ. Γεννηματά για την επιλογή και τόνισε:

«Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο όσων επεδίωκαν την ήττα μας

Τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει ότι «οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. επιβεβαιώνουν το στρατηγικό αδιέξοδο όσων με πάθος επεδίωκαν την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούσαν να αποκρύψουν ότι αυτό θα σήμαινε και στρατηγική νίκη της δεξιάς και της Ν.Δ».

Επίσης, επισημαίνει πως «στις 7 Ιουλίου όμως, μπροστά στην εθνική κάλπη τα διλήμματα θα είναι αμείλικτα και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια επιθυμούν προοδευτική ή συντηρητική διακυβέρνηση».

«Σε αυτό το ερώτημα κανείς δεν θα αποφύγει τελικά να απαντήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ