Το αδιέξοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων έρχεται και στην Κόρινθο…η Ε.Ε. διαφωνεί με το ΣΔΙΤ

111

Το αδιέξοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων έρχεται στην Πελοπόννησο.
Ο κ. Νανόπουλος αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.
Αλλαγή πολιτικής τώρα.

Εμείς ως δημοτική αρχή έγκαιρα είχαμε δει τις αρνητικές εξελίξεις, τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν κατά την διαδικασία του σχεδιασμού και υλοποίησης του διαγωνισμού. Αποφασίσαμε έγκαιρα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός εργοστασίου κομποστοποίησης – ανακύκλωσης που θα διαχειριζόταν πάνω από το 70 % των απορριμμάτων του Δήμου .

Η σημερινή δημοτική αρχή δηλώνει ότι δεν προτίθεται να λειτουργήσει το εργοστάσιο, εγκατέλειψε την κατασκευή του και δηλώνει και ακατανόητα πράγματα, ότι δεν προτίθεται να πληρώσει τα μηχανήματα που έχει ήδη παραλάβει ο Δήμος.

Καλούμε την δημοτική αρχή άμεσα να ολοκληρώσει το εργοστάσιο και να προχωρήσει σχεδιάζοντας και υλοποιώντας βήμα βήμα προγράμματα διαλογής στην πηγή και κομποστοποίησης, όπως προβλέπονται από τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων, οδηγώντας τον Δήμο πρωτοποριακά σε μία διαχείριση απορριμμάτων με τη βοήθεια της κοινωνίας που θα έχει το μικρότερο δυνατό κόστος.

Δυστυχώς γίναμε και εμείς ένας Δήμος που περιμένει από θαύμα να λυθεί η διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς να κάνουμε τίποτε μόνοι μας.

Ξεχάστηκαν ακόμη και πρόσφατες δηλώσεις τους για προγράμματα διαλογής στην πηγή και κομποστοποίηση, για τα οποία δεν κάνουμε τίποτα, ακόμη και για την συνέχιση του δικού μας σχεδιασμού. Καθυστερούν αλλά είμαι βέβαιος , ότι σε λίγο σε όλη την Πελοπόννησο και στη Κόρινθο θα τρέχουν οι Δημοτικές Αρχές και δεν θα φθάνουν να διαχειριστούν τα Απορρίμματα .

πηγή-Alexandros Pnevmatikos

Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την αίτηση χρηματοδότησης του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου επισημαίνεται ότι, για να χρηματοδοτηθούν έργα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο πρέπει να καλύπτουν τους στόχους των νέων οδηγιών (10% υπόλειμμα, μη παραγωγή CLO) και παράλληλα να έχει εφαρμοστεί από πριν ή να εφαρμόζεται παράλληλα με την κατασκευή σύστημα διαλογής στην πηγή 4 ρευμάτων.
Επίσης, η επιφύλαξη για υπερδιαστασιολόγηση του συγκεκριμένου έργου αντανακλά σε όλα τα έργα, εκτός εάν αξιοποιηθούν τα έργα που λειτουργούν ή κατασκευάζονται για υποδοχή απορριμμάτων από μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές, αντί να μεταφέρονται τα απορρίμματα σε τεράστιες αποστάσεις με αντίστοιχα τεράστιο κόστος, όπως γίνεται σήμερα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται ο ΕΣΔΑ για να δούμε ποια προβλήματα από αυτά επιλύει και πώς.

ΑΠΟ  ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 2020 ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΤΙ
ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Ε.Ε.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ……

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ???

ΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ???

ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ???

πηγή-www.water-waste.com

ORTHOLOGIKA: ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Ο ΝΙΚΑΣ ''ΟΜΟΛΟΓΕΙ'' ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ...

ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΦΩΤΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΙΤ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ

Το παρέλαβε ο κ. Αντώνης ΨΑΡΑΚΗΣ της ΕΥΔ !!!!!

Αρα και ο κ. ΝΙΚΑΣ !!!!

ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ……
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ???

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ