Το μεγάλο αντάμωμα των Μικρασιατών στο Μέλι Μεγάρων…μετά από σχεδόν 100 χρόνια

127

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 100 χρόνια απόγονοι των Μικρασιατών όλων των χωριών και πόλεων της Μικράς Ασίας θα συναντηθούν στο Μέλι Μεγάρων. Την συνοικία Μελί ίδρυσαν Μικρασιάτες με τον ξεριζωμό τους το 1922.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00,για πρώτη φορά θα ανταμώσουν στον ίδιο χώρο με μουσικές, εδέσματα, ποτά και συγκίνηση οι Μικρασιάτες από την ηρωική και μαρτυρική χερσόνησο της Ιωνικής Ερυθραίας.Βουρλά, Τσεσμές, Αλάτσατα, Κάτω Παναγιά, Μελί,Ρεΐς Ντερέ,Σιβρισάρι, Γκιούλμπαξες,Δεμερτζιλί,Καράμπουρνα, Εγγλεζονήσια και όλες οι πατρίδες,θα είναι στην πλατεία Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μελί Μεγάρων για ένα μεγάλο προσφυγικο ζέφκι!

Ο Σύλλογος Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Μεγάρων από το Μέλι, μαζί με συλλόγους όπως Ρίζες Χαλανδρίου, Μικρασιατικός Καισαριανής, Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε, Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας και άλλοι ανά την Ελλάδα, θα φωνάξουν παρόν μέσα από κοινή δράση που γίνεται με μεράκι και αγάπη στη Μικρασιατική Μνήμη.
Θα ακολουθήσει γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες με το σπουδαίο βιολάτορα Νίκο Οικονομίδη,την Κυριακή Σπανού και πολλούς μουσικούς.

πηγή-newsbreak.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ