Το «Ξύλινο Κάστρο» της Κορινθίας με το φημισμένο πευκοδάσος και τον παραλιακό περίπατο-βίντεο

624
DCIM106MEDIADJI_0035.JPG
Η πόλη, που το 1919 ορίστηκε ως τόπος θερινής διαμονής των ξένων φιλοξενούμενων της, σήμερα αποτελεί τον προορισμό για χιλιάδες Πελοποννήσιους και Αθηναίους.

Μόλις 120 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα το Ξυλόκαστρο, παραλιακή πόλη, στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου αποτελεί ιδανικό προορισμό για εξόρμηση. Το όνομά του προκύπτει από το ξύλινο κάστρο που βρισκόταν στην περιοχή κατά τα χρόνια της Φραγκοκρατίας τον 13ο αιώνα. Σήμερα το μόνο που έχει μείνει να μας θυμίζει την ύπαρξη του είναι το όνομα της πόλης.

Φυσικό αξιοθέατο του Ξυλοκάστρου είναι το φημισμένο πευκοδάσος του Πευκιά, δίπλα στην πόλη. Σε μία απόσταση 1760 μέτρων δίπλα στην παραλία απλώνεται το αισθητικό δάσος κωνοφόρων δέντρων που περιλαμβάνει το είδος της χαλεπίου πεύκης, μυρτιές, σχίνους, λυγαριές, κέδροι και πολλά άλλα δέντρα. Μπορεί κανείς να κάνει τη βόλτα του μέσα στο δάσος αφού υπάρχουν μονοπάτια αλλά και αναψυκτήρια για όποιον θέλει να δροσιστεί μέσα σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον.

Ξυλόκαστρο (3)

Η πόλη, που το 1919 ορίστηκε ως τόπος θερινής διαμονής των ξένων φιλοξενούμενων της, σήμερα αποτελεί τον προορισμό για χιλιάδες Πελοποννήσιους και Αθηναίους αφού με την άριστη τουριστική του υποδομή δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη ανικανοποίητο. Μια βόλτα στον όμορφο παραλιακό δρόμο μπορεί να χαρίσει ανεκτίμητες στιγμές χαλάρωσης υπό τον ήχο της θάλασσας του Κορινθιακού κόλπου που σκάει στα βράχια μόλις λίγα μέτρα δίπλα.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν το Ξυλόκαστρο για ολιγοήμερες και όχι μόνο διακοπές, καθώς οι υποδομές και η φιλοξενία των ανθρώπων είναι αξιοσημείωτη.

Ξυλόκαστρο (2)

Πλήθος ξενοδοχείων και υποδομών μπορούν να χαρίσουν ένα όμορφο ταξίδι και μια αίσθηση πραγματικής φιλοξενίας.

Το Ξυλόκαστρο για τους πιο απαιτητικούς μπορεί να αποτελέσει το ορμητήριο για εξορμήσεις στις γύρω περιοχές, όπως το όρος της Κυλλήνης, τα διάσημα Τρίκαλα Κορινθίας και τον χείμαρρο της Φόνισσας με το ομώνυμο φαράγγι που διασχίζει μικρούς καταρράκτες και εντυπωσιακές σπηλιές.

Βίντεο: Cin Ex-anagnostis.org