Το πιάτο της ημέρας: Coq au Vin ή κόκορας κρασάτος για γκουρμέ βραδιές στο σπίτι

1406

Ο κόκορας κρασάτος ή “Coq au vin” είναι το απόλυτο κλασσικό γαλλικό φαγητό. Σημαίνει κόκορας που έχει σιγοβράσει στο κρασί.

Και δεν υπάρχει λόγος για πανικό στο μαγείρεμα. Τουναντίον. Εύκολο φαγητό, ιδανικό για οποιαδήποτε στιγμή. Από μάζωξη με φίλους που θέλουμε να τους τρατάρουμε κάτι διαφορετικό μέχρι μια βραδιά κάπως πιο ρομαντική.

Η συνταγή της Μαίρη Μπέρι είναι ένας πλούσιος συνδυασμός κόκορα, μπέικον και μιας υπέροχης, παχιάς σάλτσας φτιαγμένη από ζωμό κοτόπουλο και κόκκινο κρασί. Η ίδια μας προτείνει να προτιμήσουμε κόκορα ελευθέρας βοσκής, ελληνιστί, κόκορα αλανιάρη, για καλύτερη γεύση και καπνιστό μπέικον.

Όσο για τα υπόλοιπα, απλά ακολουθούμε τις οδηγίες της.

Καλή μας όρεξη.

Η συνέχεια εδώ