Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις 12 Αυγούστου – Θα είναι δωρεάν

248

Η Ρωσία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα προχωρήσει σε καταχώρηση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η καταχώρηση του πρώτου εμβολίου θα γίνει στις 12 Αυγούστου, όπως δήλωσε, σήμερα, Παρασκευή, ο υφυπουργός Υγείας, Όλεγκ Γκρίντεφ.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Ερευνών Gamaleya και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το κέντρο Gamaleya θα καταχωρηθεί στις 12 Αυγούστου. Προς το παρόν, το τελευταίο, τρίτο στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δοκιμές είναι εξαιρετικά σημαντικές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το εμβόλιο πρέπει να είναι ασφαλές. Ιατροί, επαγγελματίες και ηλικιωμένοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν» δήλωσε ο Γκρίντεφ σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια εγκαινίων ενός κέντρου κατά του καρκίνου στην πόλη της Ούφα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα κριθεί όταν υπάρξει ανοσία του πληθυσμού.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και περιλάμβαναν 38 εθελοντές. Όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν ανοσία.

Ρωσικό υπουργείο Υγείας: Η απόφαση για την καταχώρηση θα ληφθεί μετά τον έλεγχο

Υπό εξέταση είναι τα δεδομένα κλινικών δοκιμών και άλλα έγγραφα σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya και η απόφαση για την καταχώρηση θα γίνει με βάση τα αποτελέσματα, ανακοίνωσε, από τη μεριά του, το ρωσικό υπουργείο Υγείας, σήμερα, Παρασκευή.

«Τα έγγραφα που απαιτούνται για την καταχώρηση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Gamaleya του υπουργείου Υγείας, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων κλινικών δοκιμών, βρίσκονται υπό εξέταση από ειδικούς. Η απόφαση για την καταχώρηση θα ληφθεί με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Δωρεάν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Ρωσία

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας, έχει διαμηνύσει ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Σκοπεύουμε να καλύψουμε πλήρως και δωρεάν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Το πρωτόκολλο εμβολιασμού είναι γνωστό σε όλους, ως εκ τούτου, ο μαζικός εμβολιασμός θα προγραμματιστεί» είχε δηλώσει ο κ. Μουράσκο.

Ο κ. Μουράσκο είχε αναφέρει πως «σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς από τον Οκτώβριο», υπενθυμίζοντας πως το υποψήφιο εμβόλιο από το Ινστιτούτο Vektor βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές, ενώ άλλα δύο εμβόλια θα περάσουν σε αυτό το στάδιο εντός των επόμενων δύο μηνών.

Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ