Το πρώτο μήνυμα του Κάρολου ως ο νέος Βασιλιάς…Δεκαήμερο πένθος στη Βρετανία

2240

O Βασιλιάς Κάρολος προέβη στο πρώτο του μήνυμα από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων . Γράφει: «Ο θάνατος της αγαπημένης μου Μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή της μεγαλύτερης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου.

«Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο μιας αγαπημένης κυρίαρχης και μιας πολύ αγαπημένης μητέρας. «Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε και θα συντηρηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή στην οποία είχε τόσο ευρέως η Βασίλισσα».

Δεκαήμερο επίσημο πένθος πρόκειται να κηρύξει η Βρετανία μετά την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Παράλληλα, καθώς ξεκινούν οι προετοιμασίες για την κηδεία, ξεκινά και η διαδικασία για την ανακήρυξη του Καρόλου ως νέου μονάρχη, η οποία επισήμως αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Η σημαία στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κατέβηκε μεσίστια στις 18.30 τοπική ώρα.