Το «φάουλ» του ΚΚΕ στους ψηφοφόρους του…

86
Óôéãìéüôõðï áðü ôçí óõæÞôçóç óôçí ïëïìÝëåéá ôçò âïõëÞò ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ ðïëéôéóìïý ãéá ôá ðíåõìáôéêÜ äéêáéþìáôá,ÐÝìðôç 21 Íïåìâñßïõ 2013 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Η Ελένη Γερασιμίδου εκλέχθηκε για ακόμη μια φορά να εκπροσωπήσει το ΚΚΕ στην ελληνική Βουλή, καθώς συγκέντρωσε 4.133 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα δήλωσε την παραίτησή της από την βουλευτική έδρα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πάνω από 4.000 ψηφοφόρους, που με την ψήφο τους τίμησαν εμένα και το ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής. Αυτές οι ψήφοι με γεμίζουν με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο πλευρό του λαού μας, κάτι το οποίο τόσο πολύ είναι αναγκαίο στις μέρες μας», δήλωσε για την απόφαση αυτή η κ. Γερασιμίδου.

Η οποία συνέχισε: «Ως γνωστόν, οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο θέατρο, αλλά και η ιδιότητα της εκλεγμένης περιφερειακής συμβούλου Ανατολικής Αττικής, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθώ με την επάρκεια που θα ήθελα, αλλά και που απαιτείται, στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγω να παραιτηθώ από βουλευτής και να παραδώσω την έδρα στον Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος έχει αποδείξει ότι με επάρκεια και αποτελεσματικότητα μπορεί να ανταποκριθεί στο καθήκον αυτό».

Η δημοφιλής ηθοποιός επισήμανε καταληκτικά στη δήλωσή της: «Φυσικά θα είμαι παρούσα με όλες μου τις δυνάμεις σε κάθε μάχη που έχουμε μπροστά μας. Θα είμαι παρούσα σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός της Ανατολικής Αττικής, μέσα κι απ’ την ιδιότητα της περιφερειακής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θα είμαι παρούσα με το έργο μου σε όλους τους αγώνες που θα χρειαστούν την επόμενη μέρα, δίπλα στο ΚΚΕ».

Η Ελένη Γερασιμίδου είναι η δεύτερη που παραιτήθηκε από την έδρα της στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, μετά την Σεμίνα Διγενή, η οποία παραιτήθηκε από την έδρα της στο Ευρωκοινοβούλιο, την οποία και έλαβε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Φυσικά, στο ΚΚΕ, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων που είναι δημοφιλείς προσωπικότητες και συμπορεύονται με αυτό, το κάνουν για να βοηθήσουν το κόμμα στον τρόπο που αυτό επιλέγει να αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής. Άλλωστε, όσοι το εκπροσωπούν στο Ελληνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που λαμβάνουν για τις οικονομικές ανάγκες του κόμματος. Ωστόσο, για αρκετό κόσμο αποτελεί «φάουλ» η απόφαση να μην εκπροσωπηθεί το κόμμα από τον άνθρωπο που βγήκε πρώτος σε σταυρούς.

Επίσης, αρκετοί είναι αυτοί που ρωτούν «γιατί αποφάσισε να πολιτευτεί, από τη στιγμή που δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της;». Μάλιστα, η ίδια είχε υπάρξει ξανά βουλευτής και πρόσφατα, επίσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Νομικά η κ. Γερασιμίδου έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, είναι όμως unfair για έναν άνθρωπο να δίνει τη μάχη του και την επόμενη ημέρα να οδηγείται σε παραίτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ