Το Χιλιομόδι πανηγυρίζει για το νέο σταθμό και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το τραίνο

233

Η προοπτική επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου θα φέρει τόνωση στην επισκεψιμότητα της Αρχαίας Τενέας και τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Τον χώρο στο Χιλιομόδι όπου βρίσκεται ο εγκαταλελειμμένος, τα τελευταία χρόνια, σιδηροδρομικός σταθμός επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Κανέλλο και τον αντιδήμαρχο Κορινθίων Δημήτρη Μπίτζιο.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη που πρόσφατα παρέδωσε ο ΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφορικά με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, προβλέπει νέο σιδηροδρομικό σταθμό στο Χιλιομόδι και στάση.

«Η προοπτική αυτή, σίγουρα θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στην τόνωση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη των ανασκαφικών ευρημάτων της Αρχαίας Τενέας, η οποία απέχει μόλις 5 λεπτά από το σταθμό» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Από την πλευρά τους, ο  Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπίτζιος και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Κανέλλος εξέφρασαν  ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, σχετικά με τις εξελίξεις που -κυριολεκτικά- δρομολογούνται και για το Χιλιομόδι με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο.

πηγή- anagnostis.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ