Τρία σημεία και ένα συμπέρασμα για τον Βαρουφάκη

103
Του Δημήτρη Καμαρινού            
 
Τρία σημεία και ένα συμπέρασμα για τον Βαρουφάκη.
1) το κόμμα βαρουφακη μιλάει για τους ψευδοτεχνοκρατες , ποιοι είναι αυτοί ρε Γιανη; μια χαρά πτυχιαρες και περγαμηνές έχουν οι στουρναρας , τσακαλωτος και λοιποί άλλοι ενώ ο νταισεμπλουμ που ίσως να έμπαινε σε αυτή την κατηγορία έχει αποσυρθεί αρκετό καιρό αλλά η πολιτική παραμένει η ίδια .
Και ποιοι είναι οι τεχνοκράτες Γιανη ; αυτοί που συμφωνούν μαζί σου ; έχουν πτυχία από ανώτερο χαρτί ;
2) οι πραγματικά ευρωπαιστες Γιανη δεν έχουν πρόβλημα με το να παίρνουν εντολές από τις Βρυξέλλες, στα πλαίσια του φεντεραλισμου , του οράματος της ενωμένης Ευρώπης όλοι από κάπου εντολές θα παίρναμε το πρόβλημα των πραγματικά ευρωπαιστων είναι ότι παίρνουμε εντολές με όρους αποικίας όχι με όρους Περιφέρειας.
Κάνεις δεν βλέπει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να δυσανασχετεί που παίρνει εντολές ή αυτές να τις επιβάλλονται αλλά δε ένα δημοκρατικό σύστημα με εκλεγμένους θεσμούς υπάρχει ακόμα και στον Καλλικράτη μια συνδιαμορφωση , αυτό το πράγμα δεν θα το δεις από την Ευρώπη τώρα κοντά και επειδή στα επόμενα 60 χρόνια δεν θα το δούμε καλύτερα να την κάνουμε γιατί 60 χρόνια μιζέρια δεν θα την αντέξω.
Γ) από τα δύο προηγούμενα λέει ο Βαρουφακης , οικονομικός ορθολογισμός , ευρωπαϊκός διεθνισμός .
Δυο μικρά σημεία που έχουν όμως τη σημασία τους , οικονομικός ορθολογισμός σε φάση ότι τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν , ότι οι οικονομία είναι κάτι στατικό στη φύση , η οικονομία δεν είναι κάτι φυσικό φτιάχτηκε από τον άνθρωπο και ακολουθεί τους κανόνες που μπαίνουν από τον άνθρωπο.
 
Ευρωπαϊκός διεθνισμός , ότι θα περιμένουμε όλους τους άλλους λαούς ή αυτοί θα περιμένουν εμάς , να είμαστε έτοιμοι για την μετάβαση στην εποχή μετά της λιτότητας.
 
Ένα συμπέρασμα βγαίνει από όλο αυτό , ο Βαρουφακης όχι μόνο δεν έμαθε τίποτα από το φιάσκο του 2015 αλλά βρίσκεται πιο πίσω και από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2014.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ