Τρίτη 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 24ωρη ΠΑΝΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ –ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ

109

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην 24ωρη Πανκορινθιακή Πανεργατική Απεργία την ΤΡΙΤΗ 18 Φεβρουαρίου   2020, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου .

Συνάδελφοι δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το νομοσχέδιο να περάσει , μας αφορά όλους ,μετατρέπει ουσιαστικά το κράτος πρόνοιας σε κράτος φιλανθρωπίας ,η κυβέρνηση προωθεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο απαρέγκλιτα , με θύματα το σύνολο του  κόσμου της μισθωτής εργασίας .

Το νέο νομοσχέδιο παγιώνει τα όρια ηλικίας για όλους  χωρίς καμιά εξαίρεση στα 67 χρόνια .

Ενσωματώνει την επικουρική ασφάλιση στον ΕΦΚΑ , μαζί με τα αποθεματικά της που αγγίζουν τα 7 δισεκατομμύρια ,με σχέδιο την ουσιαστική της κατάργηση και το πέρασμα σε ιδιώτες .

Καταργεί αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010 – 2012.

Κόβεται ακόμα και το ετήσιο επίδομα που βάφτιζαν “13η σύνταξη”, που σημαίνει ετήσια μείωση 500 ευρώ άμεσα για μεγάλο μέρος συνταξιούχων.

Βάζει στον στόχο ξανά τα ΒΑΕ. Δεν περιέχει καμιά  διάταξη για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους.

Εξακολουθεί να τιμωρεί την γυναίκα εργαζόμενη – μητέρα , καμία πρόνοια για τον πυλώνα της οικογένειας .

Εφαρμόζει πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, τις μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.

Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της σημερινής “εθνικής σύνταξης”.

Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να γίνει Νόμος , πρέπει να σπάσει ο κύκλος του ψέματος και να ενημερωθούν όλοι για το τι μας περιμένει ,είναι καθήκον μας να τους κάνουμε να το αποσύρουν, δεν μπορούμε να αφήσουμε τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια των τρωκτικών και των ιδιωτικών εταιριών ασφάλισης .

Εργαζόμενες ,εργαζόμενοι

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΩΡΑ 10:30 π.μ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ