Τρεις συνταγές για τα ψάρια του χειμώνα

94

Όταν το επιτρέπει ο καιρός, το χειμώνα οι ψαράδες γυρνάνε από το ψάρεμα με τα δίχτυα τους γεμάτα από νόστιμα ψάρια, κατάλληλα για μαγείρεμα στο φούρνο και στην κατσαρόλα.

Αν ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποια μικρά δεν πειράζει, αξιοποιούνται εύκολα όταν τα βράσει κανείς, τυλιγμένα σε γάζα, για αυτό εξάλλου και τα αποκαλούμε με το περιγραφικό όνομα «βραστόψαρα».

Ανάμεσά τους τα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, είναι οι εύσαρκες χειμωνιάτικες τσιπούρες, ο παντελής, η σκορπίνα που βοηθάει να χυλώσει ο ζωμός κι οι μικρές, αλλά και πολύ νόστιμες χειλούδες, μπορείτε να τα κάνετε σούπα ή να τα αξιοποιήσετε στον ψαροταβά, που σας προτείνω.

Η Πεσκανδρίτσα  ή σκλουμπού που την ονομάζουμε στην Κορινθία, έχει λευκή σάρκα και κάνει υπέροχες σούπες εκτός των άλλων,ο μπακαλιάρος του Βόρειου Αιγαίου, που τον ονομάζουμε και «νταούκι» έχει υπέροχη, τρυφερή σάρκα κι είναι ιδανικός για σούπες.

Για μια φορά όμως δοκιμάστε τον σε αυτά τα ανορθόδοξα «γιουβαρλάκια» που δοκίμασα κάποτε στη Λέσβο. Τα ψάρια μαγειρεύονται επίσης σαν φρικασέ με διάφορα χόρτα. Η συνταγή μου ζητάει σέσκουλα, αλλά μπορείτε να τη δοκιμάσετε και με διάφορα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ