Τριχόπτωση: Αντιμετώπιση και θεραπεία με μάσκες μαλλιών και βιταμίνες, βότανα για όλες τις ηλικίες και τα δύο φύλα

82

Η τριχόπτωση αποτελεί ένα πρόβλημα που βασανίζει όχι μόνο τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες. Οι αιτίες που την προκαλούν είναι αρκετές και στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίσιμες. Υπάρχουν θεραπείες με σαμπουάν και λοσιόν μαλλιών, αλλά και με χάπια. Ωστόσο, η αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης πολλές φορές μπορεί να γίνει και με φυσικούς τρόπους που θα βοηθήσουν τα μαλλιά να πυκνώσουν και να δυναμώσουν, μειώνοντας την αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής.

Είναι φυσιολογικό να βλέπετε καθημερινά τρίχες να κολλούν στην βούρτσα σας, αφού ο κύκλος ζωής τους έχει 3 φάσεις (αναγενή, καταγενή και τελογενή) και διαρκεί περίπου 2-7 έτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε μέρα να πέφτουν 50 – 100 τρίχες, οι οποίες αντικαθίστανται από καινούργιες. Σε περίπτωση όμως που παρατηρήσετε έντονη τριχόπτωση, σχεδόν διπλάσια για περισσότερο από 2 μήνες, τότε καλό θα είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο. Αυτός θα σας εξετάσει, ώστε να αναγνωρίσει την αιτία του προβλήματος και να σας δώσει την σωστή θεραπεία.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την εποχιακή τριχόπτωση. Πρόκειται για μια φυσιολογική απώλεια μαλλιών, η οποία συμβαίνει μετά την περίοδο του καλοκαιριού, που τα μαλλιά έχουν ταλαιπωρηθεί λίγο παραπάνω από τον ήλιο, την θάλασσα ή την πισίνα. Η συγκεκριμένη μορφή τριχόπτωσης είναι παροδική και αν έχει μεγάλη έκταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικές μάσκες μαλλιών, βασισμένες σε έλαια και βότανα.

Εξίσου συνηθισμένη βέβαια είναι και η γονιδιακή τριχόπτωση. Πολλές γυναίκες, λόγω κληρονομικότητας έχουν μεγαλύτερη απώλεια τριχών, η οποία οδηγεί σε αραίωση των μαλλιών. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως, ένας ειδικός μπορεί να σας δώσει την κατάλληλη λύση για να περιορίσετε το πρόβλημα.

Ανακαλύψτε λοιπόν τα πάντα γύρω από τα είδη τριχόπτωσης, τις θεραπείες αντιμετώπισης και τα αίτια που την προκαλούν και βάλτε τέλος στην αραίωση και την απώλεια μαλλιών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο webkorinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ