Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 -Τι είπε για την ονομασία της FYROM

96

Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και τόνισε ότι αυτές θα διεξαχθούν το 2019.

«Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι λανθασμένες εκτιμήσεις τους, για την ημερομηνία των εκλογών», είπε αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και πρόσθεσε:

«Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το 2018, θα είναι το 2019 στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης».

Αναφορικά με το νέο έτος και την έξοδο από τα μνημόνια σχολίασε:

«Το 2018 θα είναι η χρονιά μας. Η χρονιά της Ελλάδας. Μετά από 8 χρόνια σηκώνουμε ξανά το κεφάλι. Τελειώνει το 3ο και τελευταίο πρόγραμμα στήριξης, βγαίνουμε από τα μνημόνια. Με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Ανακτά η χώρα την θέση της στην διεθνή σκηνή. Μιλάμε πλέον για ένα χρόνο που θα φέρει πίσω την ελπίδα και την αισιοδοξία. Πρέπει τώρα να τερματιστούν μαζί με το μνημόνιο και οι παθογένειες. Δεν οραματιζόμαστε να πάμε ξανά στο 2008. Η Ελλάδα έζησε μια μεγάλη περιπέτεια και τραγωδία. Η χώρα έχασε πολλά. Τώρα πρέπει να μην χάσει ξανά η χώρα τον έλεγχο της, να μην περάσει ξανά στον έλεγχο των δανειστών. Εχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να τα ξεπεράσουμε και η προσπάθεια θα συνεχιστεί και μετά το τέλος των μνημονίων.

Για την στάση της αντιπολίτευσης και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε:

«Η αντιπολίτευση προπαγανδίζει την καταστροφολογία. Στόχος τους είναι η παλινόρθωση του πολιτικού συστήματος. Εχουν πολλές λανθασμένες εκτιμήσεις στις ημερομηνίες των εκλογών. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 στο τέλος της θητείας μας. Η χώρα χρειάζεται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της και τις διεθνείς αγορές».

Για το Σκοπιανό τόνισε:

«Είμαι αισιόδοξος για να διαχειριστούμε με ευθύνη το θέμα που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε εμάς και έχουμε την επιθυμία να γίνουν βήματα. Και βήματα διεξόδου μάλιστα. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να είσαι συγκρατημένος, να μην λέμε πολλά λόγια».

Τέλος για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι ο Ερντογάν είναι προγραμματισμένο να πάει στη Θεσσαλονίκη στο α’ εξάμηνο του 2018 για το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και πως «θα εργαστούμε με εποικοδομητικό τρόπο παρά τα προβλήματα. Το χειρότερο είναι να μη συνομιλεί κάποιος και να μην προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα θέματα. Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους παρά τις υπαρκτές διαφορές».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ