Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είσαι «πολιτικός απατεώνας» -Ζήτησες περικοπή συντάξεων στο Βερολίνο…!!!

130

Σε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον Κ. Μητσοτάκη «πολιτικό απατεώνα», ενώ ταυτόχρονα του καταλόγισε ότι ζήτησε από το Βερολίνο την «περικοπή των συντάξεων» στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ επικαλούμενος δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». «Πήγατε ταξίδι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις από τη Γερμανία ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Αποδείξατε αυτές τις δύο μέρες ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών. Οσο χειρότερα για τον λαό, τόσο καλύτερα για εσάς. Και όταν πηγαίνουν καλύτερα χάνετε την ψυχραιμία σας και εκτίθεστε», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Το συμπέρασμα είναι ένα. Ότι επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την πιθανότητα αυτή να μην εφαρμοστεί. Εντάξει, εμείς έχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας. Αλλά αυτό ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό. Γιατί αποδείξατε αυτές τις δύο μέρες σε κάθε συνταξιούχο τις πραγματικές προθέσεις σας. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο κανενός. Δεν σας αφορούν οι ανάγκες των ανθρώπων. Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική σας επιβίωση. Η δίψα σας για εξουσία. Πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα: ‘’Όσο χειρότερα για τον λαό, τόσο καλύτερα για μας’’.

«Σε λίγες ημέρες από σήμερα 20 Αυγούστου για μεγάλη σας στεναχώρια η Ελλάδα βγαίνει καθαρά, αμετάκλητα και με ασφάλεια από τα μνημόνια που εσείς μας βάλατε» επισήμανε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Αυτό δεν είναι μόνο στα χαρτιά, έχει αλλάξει και η εικόνα της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η ανεργία μειώθηκε. Εσείς χάσατε 850 χιλιάδες θέσεις εργασίας, εμείς δημιουργήσαμε 350 χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί ο αριθμός. Οι δημοσιονομική στόχοι υπερκαλύφθηκαν χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάσταχτων περικοπών. Μετά μια δεκαετία η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Κατά την άποψη του κ. Τσίπρα «όλα αυτά είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που θα επιταχύνεται ιδιαίτερα μετά την καθοριστική και τολμώ να πω ιστορική απόφαση του Eurogroup που χωρίζεται σε τρία σκέλη:

– οριστικό τέλος μνημονίων

– ρύθμιση ελληνικού χρέους. Πρόκειται για μια απόφαση που επαναφέρει το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας και διαμορφώνει καθαρό διάδρομο για την οικονομία για την επόμενη 15ετία. Αυτά κρίνονται από τις αγορές. Το καθοδικό ράλι που κατέγραψαν οι τιμές ομολόγων αποδεικνύει ότι η λύση έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τις αγορές. Εκτός αν κ. Μητσοτάκη πιστεύετε ότι εκτός του κ. Μοσκοβισί είναι και οι αγορές υπερ του ΣΥΡΙΖΑ

– το τρίτο σκέλος αφορά την μεταμνημονιακή παρακολούθηση. Ακούσαμε για παράταση της ασφυκτικής επιτροπείας, για τέταρτο μνημόνιο που δεν είναι φαντασίωση αλλά και επιθυμία σας. Τι συνέβη; Η παρακολούθηση της οικονομίας θα γίνεται υπο την μορφή εκθέσεων για την πορεία τους και ορισμένες φορές να εισηγούνται και παραμβάσεις για την πορεία της όπως γίνεται σε άλλες χώρες που βγήκαν από μνημόνια. Τα στοιχεία θα τα λαμβάνουμε υποψη μας αλλά ο τελικός λόγος θα ανήκει στις εκλεγμένες κυβερνήσεις της χώρας μας».

«Η Ελλάδα θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Η κατάσταση που βίωσε η χώρα επι 8 χρόνια τελειώνει οριστκά και αμετάκλητα και δυσκολεύεστε να το χωνέψετε και αντιδράτε σπασμωδικά για να γελάει ο κόσμος» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη

«Ξέρω καλά κ. Μητσοτάκη ότι σας ενοχλεί μια τέτοια προοπτική. Δεν αποτελεί πρωτοβουλία σας η βελτίωση της καθημερινότητας γι’ αυτό θέλετε να ανακυκλώνεται συνεχώς η μιζέρια.  Τι κάνατε; Τον βγάλατε ψεύτη. Αφού ψεύτης ο Τσίπρας ψεύτης και ο Μοσκοβισί.

Τους έχει πιάσει πρεμούρα για τις συντάξεις. Τέτοιος θυμός και πανικός πια. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Βγήκε ο κατά τα άλλα μετριοπαθής αντιπρόεδρος στην ενημέρωση του κ. Μοσκοβισί και έσπευσε ο κ. Χατζηδάκης να μαλώσει τον επίτροπο που μίλησε για ανελαστικές ρυθμίσεις σε περίπτωση που πιάνονται οι στόχοι. Τον μάλωσε που είπε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα ρυθμίζουν τις υποθέσεις τους σε περίπτωση που πιάνουν τους στόχους. Τελικά επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την προοπτική να μην εφαρμοστεί. Εμείς συνηθίσαμε στον κυνισμό σας αλλά αυτό ήταν αποκαλυπτικό. Αποδείξατε στους πολίτες και κάθε συνταξιούχο ποιες είναι οι επιδιώξεις σας. Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική επιβίωση και η δίψα στην επιστροφή σας στην εξουσία.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται ο Μοσκοβισί για να αποκαλυφθεί ο κ. Μητσοτάκης. Σας τρώει το σαράκι. Μάθαμε σήμερα από ένα εντυπωσιακό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας των συντακτών ότι ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε ταξίδι στο Βερολίνο και Βρυξέλλες και θα έπρεπε να ντρέπεστε για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί. Είναι ντροπή σας! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Θα έπρεπε να ντρέπεστε απέναντι στο λαό να βγαίνετε στο εξωτερικό και αντί να υπερασπίζεστε τους Έλληνες να υπερασπίζεστε τα στενά σας συμφέροντα» είπε και συμπλήρωσε: «Το θράσος σας και ο κυνισμός δεν έχουν όρια. Την ίδια ντροπιαστική στάση πήρατε και με όσα έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Βγήκατε και κατηγορήσατε χωρίς αιδώ την Μέρκελ και εμένα ότι κάνουμε παζάρια ότι δήθεν ανταλλάξαμε την μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά με νέα χοτ σποτ. Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας».

Ύμνοι Τσίπρα για Μεϊμαράκη – 

Συνεχίζοντας την επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ παρατήρησε: «Καθοδηγείστε από την κυνική σας επιθυμία να γυρίσετε εκεί που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε, στις καρέκλες εξουσίας. Καθοδηγείστε από νεόκοπους και από ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ. Σε εσάς αναφέρομαι κ. Βορίδη και κ. Γεωργιάδη! Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για την χώρα και η πορεία της χώρας αν δεν είχατε καταφέρει να αναβάλετε την εσωκομματική εκλογή και εκλεγόταν από την πρώτη Κυριακή ο κ. Μεϊμαράκης.

Αντιπαρατεθήκαμε δυνατά με τον κ. Μεϊμαράκη αλλά με πολιτικά επιχειρήματα. Του αναγνωρίζω ότι στην δύσκολη στιγμή για την χώρα έβαλε μπροστά το εθνικό και όχι προσωπικό συμφέρον. Δεν θα πήγαινε να εξευτελιστεί όπως εσείς στο Βερολίνο και θα μου έλεγε ότι θα βάλει πλάτη γιατί κερδίζει η χώρα. Είστε εγκλωβισμένος σε μια αδιέξοδη στάση. Εννοώ τις λέξεις: Η στάση σας είναι επιζήμια για την χώρα».

Οδηγείστε σε αυτή την στάση γιατί το τέλος μνημόνίων σας οδηγεί να χάνετε την γη κατω από τα πόδια σας.

Το πρόγραμμα που έχετε δεν μπορεί να σταθεί χωρίς μνημόνια. Οι καταστροφικές επιλογές σας δεν μπορούν να σταθούν χωρίς το μνημόνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ