ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ!

106

Παϊδάκια, μπριζόλες, κοψίδια, κοκορέτσια… Η ημέρα του κρεατοφάγου έφθασε!  Ήρθε η ώρα να καταβροχθίσετε τα ψητά της αρεσκείας σας και να… μυρίσετε λίγη τσίκνα, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

Τα πιο παλιά χρόνια το ζήτημα δεν ήταν να ψηθεί το κρέας αλλά να τσικνιστεί το σπίτι. Οι νοικοκυρές λοιπόν, ts1προκειμένου να μυρίσει το σπίτι βούτυρο έψηναν μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο ή σιμιγδαλένιο χαλβά.
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και ποτού που συνοδεύουν το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης είναι χαρακτηριστικά της ημέρας.  Σύμφωνα με την παράδοση σχετίζονται με την ευφορία της γης και συνδυάζονται με τον χριστιανισμό, οπότε και σηματοδοτούν την προετοιμασία για τη Μεγάλη Σαρακοστή.
Οι μυρωδιές από την κουζίνα ξορκίζουν το κακό και φέρνουν κόσμο στο σπίτι.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ…! 

H συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ