Τώρα Καμμένος: Mόνο με εκλογές ή δημοψήφισμα θα αφήσω να περάσει η συμφωνία με τα Σκόπια

82

«Είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα» ο «ελληνικός λαός θα αποφασίσει» για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις επιπτώσεις από το πολιτικό κόστος που δέχεται το κόμμα του ως κυβερνητικός εταίρος.

Δήλωσε πως «εγώ θα φροντίσω να μην κυρωθεί η συμφωνία, δεσμεύομαι για αυτό, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού» και, όπως είπε, ο λαός αποφασίζει «είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα», αλλά έβαλε και την παράμετρο της κύρωσής της με 180 βουλευτές από την Ελληνική Βουλή στην περίπτωση που την υπερψηφίσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι η συμφωνία «είναι κακή, δεν τη δέχομαι, θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω» και πρόσθεσε ότι αν «έρθει στη Βουλή με 151 βουλευτές θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» για να «οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές».

Υποστήριξε πως «το σχέδιο συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωση του από τη Βουλή των Ελλήνων». Για την απουσία του από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Δευτέρας ισχυρίστηκε πως ήταν «λόγω του χειρισμού μιας υπόθεσης» που δεν θέλησε δημόσια να αποκαλύψει και όπως είπε «τα σενάρια που γράφονται δεν έχουν καμία ισχύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ