Τώρα- Πεδία μάχης Μυτιλήνη και Χίος: 61 τραυματίες…οι 43 αστυνομικοί -φωτό

95

Σε πεδία μάχης έχουν μετατραπεί η Μυτιλήνη και η Χίος, όπου σημειώνονται σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και νησιωτών που αντιδρούν στην κατασκευή κλειστών κέντρων προσφύγων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως 43 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί -δυο εκ των οποίων σοβαρά- κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή Καράβας στη Μυτιλήνη, την περιοχή που έχει επιταχθεί από την κυβέρνηση για την κατασκευή της νέας δομής προσφύγων. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο έχουν τραυματιστεί 10 κάτοικοι. 

Η κατάσταση στο νησί παραμένει έκρυθμη αυτή την ώρα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς, με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.

Νωρίτερα, μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια και στη Χίο

Επεισόδια είχαν σημειωθεί νωρίτερα και στη Χίο, όπου κάτοικοι του νησιού εισέβαλαν σε δύο ξενοδοχεία όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι «πολιόρκησαν» για λίγη ώρα το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν στα δωμάτια των αστυνομικών.

Μάλιστα, άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από τα μπαλκόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ