Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο Πρόεδρος της Βουλής

70

Υπερ της κατοχυρώσεως του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τάσσεται ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, ο οποίος μίλησε για την διαφορετικότητα τής σεξουαλικής επιλογής του και ότι έχει γνωρίσει στον κ. Μητσοτάκη τον σύζυγό του, ο Πρόεδρος τής Βουλής ανεφέρθη εκτενώς στο θέμα. Ερωτώμενος εάν ὁ πολιτικός γάμος θα μπορούσε να κατοχυρωθεί και σε νομοθετικό επίπεδο, απάντησε ότι «όσο ωριμάζουν τα πράγματα στην κοινωνία τόσο διευκολύνεται και ἡ θεσμική εξέλιξη γύρω άπω το θέμα».

Όσον αφορά την απόφασή του να ψηφίσει την επέκταση του συμφώνου συμβιώσεως για τα ομόφυλα ζευγάρια, υπογράμμισε πώς «θεσμοθετήθηκε με μία διακοσμητική συναίνεση και στη συνέχεια τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί αφάνταστα και καλό είναι να τ’ αφήσουμε να εξελίσσονται και να βελτιώνονται αφάνταστα».

Υπενθυμίζεται ότι ὁ κ. Τασούλας ήτο ένας εκ των 18 βουλευτών τής ΝΔ πού τον Δεκέμβριο τού 2015 είχαν ψηφίσει την επέκταση του συμφώνου συμβιώσεως και στα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως είπε χθες σε συνέντευξη πού έδωσε, το βήμα εκείνο ήταν απαραίτητο. Σχολιάζοντας την συνέντευξη του κ. Πατέλη στον Κυριακάτικο Τύπο δήλωσε ότι όσα είπε ὁ οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού απηχούν το γεγονός ότι τα θέματα τής διαφορετικότητος στην χώρα μας έχουν γίνει πολύ πιο πολιτισμένα.

«Ὁ κ. Πατέλης έχει το θάρρος τής γνώμης του και αισθάνεται άνετα μέσα από αυτή την διαφορετικότητα όπως λέγεται, είναι μια παράξενη λέξη αλλά έτσι έχει καθιερωθεί να λέγεται, αισθάνεται άνετα και αυτό απηχεί το γεγονός ότι τα πράγματα στη χώρα μας γύρω από αυτό το γεγονός έχουν γίνει πολύ πιο πολιτισμένα από ό,τι ήταν άλλοτε. Έχουμε την νομική εξέλιξη του θέματος, αλλά έχουμε και την κοινωνική και την πολιτιστική εξέλιξη πού πολλές φορές είναι πιο σημαντική καθώς μπορεί να έχεις ένα νεωτερικό νομικό καθεστώς αλλά μια απαρχαιωμένη ἤ βάναυση κοινωνική αντίληψη γύρω από το θέμα. Εμείς έχουμε παράλληλη βελτίωση σε αυτό το θέμα» δήλωσε ὁ Πρόεδρος τής Βουλής.

«Εστία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ