Υπόθεση Γιακουμάκη: Ένοχοι οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους – Ποιες είναι οι ποινές

71

Καταδικάστηκαν οι οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ένας ακόμα κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Το δικαστήριο πριν από λίγη ώρα (μεσημέρι Παρασκευής) αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την εισαγγελική πρόταση ως προς τους κατηγορούμενους που ήταν ανήλικοι τότε. Η απόφαση είναι 150 ημέρες κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όσον αφορά στους ενηλίκους, η Έδρα πήρε την απόφαση να καταδικαστούν σε 36 μήνες φυλάκιση, εξαγοράσιμη όμως με 5 ευρώ την ημέρα και με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών διαφώνησαν και υπήρξε και σχετική ένταση ως προς το εάν η απόφαση του δικαστηρίου είναι με αναστολή ή όχι. Τελικά κρίθηκε να είναι εξαγοράσιμη με 5 ευρώ τη μέρα.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των 8 Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του ενός.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη μετά την ανακοίνωση των ποινών δήλωσε ότι η οικογένεια του αδικοχαμένου Κρητικού είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. «Ο Βαγγέλης εκεί που είναι θα νιώθει καλύτερα» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας. Σημείωσε ωστόσο ότι «τα τραύματά τους θα μείνουν γιατί ο Βαγγέλης δεν γυρίζει πίσω, η ευπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να είναι υπερβολικοί».

Το χρονικό της υπόθεσης

Το θρίλερ με τον 20χρονο σπουδαστή από το Σέλι Ρεθύμνου άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε εντελώς ξαφνικά από το δωμάτιό του στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής, χωρίς να πάρει το πάσο, το μπουφάν και το κινητό του.

Από εκείνη τη στιγμή χάνονται τα ίχνη του για 35 ολόκληρες ημέρες. Η μητέρα του τον ψάχνει εναγωνίως αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στις περίπου 10 το βράδυ εκείνης της ημέρας κάποιοι σπουδαστές τον ψάχνουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τις επόμενες ημέρες τον αναζητούν, Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ χωρίς να τον εντοπίσουν.

Όσο περνάνε οι μέρες και αποβαίνουν άκαρπες οι έρευνες, τόσο η υπόθεση θυμίζει πραγματικό θρίλερ με τους αστυνομικούς να λένε πως είναι σα να άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Τελικά εντοπίστηκε 35 ημέρες μετά νεκρός, στις 15 Μαρτίου του 2015.

Υπόθεση bullying

Σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο μαρτυρίες για τις άγριες συνθήκες που είχε βιώσει από τους συμπατριώτες του. Πλέον ήταν σαφές πως υπήρχε περίπτωση Bullying.

Οι έρευνες των Αρχών επεκτάθηκαν και στο εσωτερικό της Σχολής. Συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησαν για άγριο bullying που φέρεται να δεχόταν ο φοιτητής από ομάδα σπουδαστών από την Κρήτη, η οποία φέρεται να υπέβαλλε διαρκώς τον 20χρονο σπουδαστή σε καψώνια.

Μαρτυρίες ανέφεραν ότι τον έδεσαν σε μια καρέκλα και ότι στο παρελθόν τον είχαν πετάξει από τις σκάλες. «Οι Κρητικοί τον έκλειναν στην ντουλάπα και για να βγει έπρεπε να πει ένα τραγούδι» είχε πει άλλος μάρτυρας.

Σύμφωνα με τη μητέρα του ένα περίεργο γεγονός είχε συμβεί στις Απόκριες, όταν μια καθηγήτρια της σχολής της είχε τηλεφωνήσει λέγοντάς της ότι επειδή υπάρχουν προβλήματα με κάποια παιδιά της σχολής το συμβούλιο των καθηγητών και ο διευθυντής αποφάσισαν να αλλάξουν όροφο και δωμάτιο το Βαγγέλη.

«Δεν συμβαίνει τίποτα μαμά, αστεία κάνουμε» είχε πει εκείνος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ