Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κηδεία του πρώτου θύματος από τον κορωνοϊό-φωτό

126

Το τελευταίο αντίο στον άτυχο 67χρονο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, το πρώτο θύμα στην Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού, είπαν, το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Μαρτίου, τα μέλη της οικογένειάς του, λιγοστοί συγγενείς και φίλοι, στην Αμαλιάδα Ηλείας.

Μέσα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα βρέθηκαν ελάχιστα άτομα της οικογένειας με τον ιερέα και το προσωπικό του γραφείου τελετών.

κηδεία

Ανάμεσα στα άτομα που βρέθηκαν εκεί ήταν ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Κουτσούκος, καθώς και ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.

κηδεία

Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας για τη μεταφορά της σορού ήταν δρακόντεια, για όλους. Με ειδικές στολές το προσωπικό του γραφείου τελετών, με μάσκες και γάντια όλοι όσοι βρέθηκαν μέσα στο ναό, αλλά και εκτός αυτού.

κηδεία

κηδεία

Ο χρόνος της τελετής περιορίστηκε σημαντικά σε περίπου είκοσι λεπτά και έπειτα το φέρετρο με τη νεκροφόρα μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο για την ταφή.

κηδεία

κηδεία

Υπενθυμίζουμε ότι ο 67χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ανήκε στο πολυάριθμο γκρουπ των προσκυνητών από την Ηλεία και την Αχαϊα, που τον περασμένο μήνα είχαν ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους.

Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα ο εκπαιδευτικός, όπως και αρκετοί ακόμη συνταξιδιώτες του εμφάνισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και, μετά και την επιβεβαίωση ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στις 12 Μαρτίου.

πηγή-https://www.piperata.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ