Φάνης Κουρεμπές” πολλά τα ψέματα καθημερινά…!!! και ξεκινάμε με τα σταφύλια στην Κορινθία”

79

  Το 2015 σταμάτησα να ασχολούμαι με το fb γιατί  δεν μπορούσα να κατανοήσω άλλα να λες δια ζώσης με ανθρώπους και σε λίγο  άλλον εαυτό να βγάζουν στο διαδίκτυο. Το 2019 ξαναγράφω για τον ίδιο λόγο. Τότε ήταν οι πολιτικές εξελίξεις, τώρα τα ψέματα για την καθημερινότητα. Και ξεκινάμε με τα σταφύλια στην Κορινθία.
Το 2018 είχαμε παρα πολλές βροχές που δημιούργησαν πολλά προβλήματα και ζημιές, καλυπτόμενες και μη από τον ΕΛΓΑ. Ειχαμε ανθρώπους που δεν τρύγησαν και μπορουσαν να το αποδείξουν, αλλους που τρύγησαν και ζήτησαν αποζημίωση,  άλλους που δεν τρύγησαν και δεν μπορούσαν να το αποδείξουν, αλλους δυσαρεστημένους και άλλους ευχαριστημένους. Επρεπε να γίνουν ορισμένα πράγματα:
1. να τεκμηριωθεί έτσι η ζημια, ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα του 2009. Τη μια να δίνονται χρηματα για αποζημιώσεις και το 2014 να ζητούνται πισω από τους παραγωγούς. Μάλιστα οι ίδιοι που έστησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το 2018, πρωτοστατούσαν το 2009 επί ΠΑΣΟΚ ώστε να δοθούν παραπάνω χρήματα αλλά λουφαξαν το 2014 ΕΠΙ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όταν ζητήθηκαν πίσω. Η ζημιά του 2918 τεκμηριώθηκε ώστε να είναι ασφαλείς οι αποζημιώσεις.
2. Επειδή η σχέση καλυπτόμενων – μη καλυπτόμενων ζημιών ήταν διαφορετική μεταξύ των παραγωγών, η αποτύπωση έπρεπε να μην είναι εναντίον των παραγωγών. Και έγινε στο μεγαλύτερο ποσοστό.
3. Επειδή οι μη καλυπτόμενες ζημιές ήταν πάρα πολλές έπρεπε να βρεθεί τρόπος να ενισχυθούν οι παραγωγοί. Ενεργοποιήθηκε η διαδικασία deminimis, η οποία έπρεπε επίσης να τεκμηριωθεί γιατί υπόκειται σε ελέγχους από την ευρωπαική επιτροπη. Τεκμηριώθηκε , συντάχθηκαν τα χαρτιά, (τεκμηρίωση ΕΛΓΑ, Γ.Δ. Τροφιμων και Γ,Δ. Οικονομικού ΥΠΑΑΤ, υπουργός), και βρίσκεται στο γενικό λογιστήριο για τις τελικές υπογραφές πριν την πληρωμή. 2,4 εκατ. ευρώ. Για τις αντίστοιχες ζημιές από περονόσπορο του 2011 – 2012 σε επιτραπεζια και οινάμπελα μέσω ΠΣΕΑ, είχαν δοθεί 2,15 εκατ. Και δόθηκαν το 2015, τελευταία στιγμή πριν λήξη το προγραμμα ο ΕΛΓΑ έσωσε την παρτίδα.

***Ολα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που στο μέτρο που μπορεί βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Που τα οφέλη από τις δύσκολες πολιτικές λιτότητας τα γυρίζει στην κοινωνία και όχι σε αυτούς που ‘ηδη έχουν πολλά. Στους ημέτερους δηλαδή.
*** 10 εκατ. περίπου στο νομό για το 2018, 30 εκατ. περίπου την τετραετία 2015 – 2018 από 11,5 την τετραετία 2011 – 2014, μόνο με την εφαρμογή λογικής δικαιοσύνης και ισονομίας.
*** 55 εκατ. είναι οι φόροι που πληρωνουν οι αγρότες, 100 εκατ. περίπου είναι τα χρήματα μέσω deminimis που παίρνουν το τελευταίο χρόνο.
***Εαν σε κάποιους δεν αρέσει στις 7/7 έχουμε εκλογές. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.

ΥΓ. Αυτα για αρχή. Επεται και συνέχεια……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ