Φορολογικές: Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου η τελευταία προθεσμία – 100-500 ευρώ πρόστιμο σε όσους …ξεχαστούν

81

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων  και μετά από δυο ημέρες την Τετάρτη 31η Ιουλίου οι φορολογούμενοι  θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Μαζί με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, πάνω από 1 εκατ. επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουλίου το ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου. Άλλωστε, το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Στόχος μας είναι να εμπεδωθεί η εικόνα ενός κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές», είχε δηλώσει  ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ