Φρίκη: Φυλάκιζαν αλλοδαπές και τις εξέδιδαν για 10 ευρώ στην Αθήνα

99

Τεράστιο κύκλωμα σωματεμπορίας εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. 

Το κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα γυναίκες από τη Λευκορωσία, τις κρατούσε «αιχμάλωτες» σε διαμερίσματα και τις εξέδιδε σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο σύνδεσμος της συμμορίας στην Λευκορωσία έπειθε τις ανυποψίαστες γυναίκες ότι στην Ελλάδα θα τους έβρισκε δουλειά αλλά στην πραγματικότητα έπαιρνε αποσπούσε διαβατήρια και έγγραφα, τις κρατούσε σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, υπό την «επιτήρηση» άλλων γυναικών – μελών της σπείρας, και τις εξέδιδε σε τέσσερις οίκους ανοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας εργάζονταν 15-16 ώρες την ημέρα και σε αυτές τις ώρες συνευρίσκονταν με περίπου 40 άνδρες ημερησίως, έναντι 20 ευρώ. Από τα εκατοντάδες ευρώ του ημερήσιου τζίρου, τα μέλη της σπείρας, έδιναν στις γυναίκες μόλις 10 ευρώ.

Δύο από τις γυναίκες εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι η γυναίκα που τις επιτηρούσε βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κατάφεραν να πάρουν τα διαβατήριά τους και να δραπετεύσουν από το διαμέρισμα που φυλάσσονταν. Αρχικά κατήγγειλαν το περιστατικό σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία τις παρέπεμψε στην Ασφάλεια.

Οκτώ άτομα, ηλικίας 25 έως 68 ετών συνελήφθησαν την Παρασκευή, ενώ αναζητούνται ακόμη οκτώ που εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ