Φτιάξτε χρώμα κιμωλίας (CHALK PAINT) και μεταμορφώστε τα έπιπλά σας εύκολα

466

Είναι η τελευταία λέξη της μόδας στην ανανέωση επίπλων, είναι η μέθοδος που έχει γίνει viral, είναι το must στο know how του κάθε χειροτέχνη που θέλει να σέβεται τον εαυτό του.
Έχει γίνει πραγματικά λατρεία και όχι αδίκως μιας και δίνει λύση σ’ ενα πολύ σημαντικό πρόβλημα.
Πως ν αλλάξω χρώμα σ’ ένα έπιπλο που βαρέθηκα αλλά να μη τρίβω με τις ώρες; Πως να φρεσκάρω τα έπιπλά ή τα ντουλάπια της κουζίνας χωρίς να δώσω μια περιουσία σε έναν επαγγελματία;
Η απάντηση λοιπόν σ’ αυτά τα ερωτήματα  και σε πάρα πολλά άλλα είναι μια. CHALK PAINT ή στα ελληνικά ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ.

 

EPIPLA

Έπιπλα στην Κορινθία

Τα χρώματα κιμωλίας δεν είναι καθόλου καινούρια αν σκεφτείς πρώτον ότι στο εξωτερικό κυκλοφορούν χρόνια – με αρκετές επώνυμες φίρμες να έχουν βγάλει απίστευτα χρωματολόγια, που πλέον κυκλοφορούν και στην Ελλάδα – και δεύτερον ότι στην ελληνική επικράτεια κυκλοφορούσε μια μορφή αυτής της μπογιάς από τότε που στα σχολεία οι πίνακες των τάξεων βαφόταν με πράσινη ή μαύρη μπογιά η οποία είχε στην ουσία την ίδια σύσταση με τη μοντέρνα αυτή εκδοχή τους.
Το χρώμα κιμωλίας (chalk paint) το βρίσκεις σε αρκετά κατάστήματα πλέον και στην Ελλάδα. Κάποια από αυτά σε αρκετά τσουχτερές τιμές είναι η αλήθεια. Μπορείς όμως με απλά υλικά και σαφώς πολύ λιγότερα χρήματα να τα φτιάξεις εσύ και μάλιστα σε όποια ποσότητα ή απόχρωση θέλεις.

 

Αυτό που τα κάνει τόσο διάσημα και αγαπητά σε πολλούς χρήστες, είναι το γεγονός ότι μπορεις μ’ αυτά να βάψεις ακόμη και σε λουστραρισμένες επιφάνειες χωρίς να χρειαστεί κάποια επεξεργασία (τρίψιμο, αστάρι), αλλά και το γεγονός ότι εκτός από έπιπλα μπορείς να βάψεις από πλαστικές ή μεταλλικές επιφάνειες μέχρι ύφασμα (με το οποίο θ ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο).
Υπάρχουν αρκετές συνταγές για το πως να φτιάξεις χρώμα κιμωλίας. Όλες ενδιαφέρουσες και όλες πάρα πολύ αποτελεσματικές. Εδώ θα παρουσιάσουμε δύο από αυτές κι εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε και να βάψετε με αυτήν τελικά που θα σας ικανοποιήσει περισσότερο στη χρήση της.

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΏ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ