Φωτογραφίες-σοκ από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Βγάζουν με μαύρες σακούλες ό,τι απέμεινε από τη φωτιά

86

Ολοένα και πιο διαχειρίσιμη γίνεται η κατάσταση στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ξέσπασε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η φωτιά έχει περιοριστεί αρκετά, ενώ ο καπνός είναι αισθητά λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ βγήκε και το πρώτο ολοσχερώς κατεστραμμένο φορτηγό.

Το όχημα έφερε γενικό φορτίο και, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, έχει μείνει μόνο το κουφάρι του, ενώ από το φορτίο του έχουν απομείνει αποκαΐδια.

Η Πυροσβεστική έχει βγάλει αρκετά οχήματα και σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανοίξουν και μία πλαϊνή μπουκαπόρτα που βρίσκεται στο γκαράζ από την οποία βγήκαν πολλά νερά που είχαν συσσωρευτεί.

el_venizelos_dalikes_arthro

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να προχωρήσουν βαθύτερα μέσα στον χώρο στάθμευσης και ελέγχουν καλύτερα την πυρκαγιά που κατακαίει την αριστερή πλευρά του πλοίου.

Σημειωτέον ότι χθες το θερμικό φορτίο έφθασε μέχρι τους 500 βαθμούς κελσίου, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιούργησε ένα φορτηγό όχημα φορτωμένο με νοβοπάν-συνθετικό ξύλο.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας άνοιξαν τρύπες πάνω απ’ την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά τα οποία πέφτουν στη φωτιά και έχουν αναγκάσει το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μαζεύουν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.

Δείτε φωτογραφίες από τα καμένα φορτηγά: 

el_venizelos_dalikes_mesa
el_venizelos_dalikes_mesa2
el_venizelos_dalikes_mesa3
el_venizelos_dalikes_mesa4
el_venizelos_dalikes_mesa5

 

Στο μεταξύ στο θέμα των ευθυνών για την φωτιά προκύπτει και μια άλλη διάσταση. Από την πλευρά του το ΚΚΕ με μια σκληρή ανακοίνωση αποδίδει τα αίτια του ατυχήματος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ένταση της εφοπλιστικής επιθετικότητας.

«Η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και έθεσε αντιμέτωπους με σοβαρούς κινδύνους επιβάτες και ναυτεργάτες, είναι αποτέλεσμα της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της εφοπλιστικής επιθετικότητας, με μείωση κατά 40% του στόλου και του ναυτεργατικού δυναμικού, μείωση οργανικών συνθέσεων, εξαντλητικά δρομολόγια και εξοντωτικά ωράρια εργασίας, παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στα πλοία, που τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και ναυτεργατών» αναφέρει συγκεκριμένα το σχόλιο του ΚΚΕ και καταλήγει: «Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές, απαραίτητες για την ασφαλή διάσωση και αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο όπως και πριν έτσι και σήμερα, με την ιδιωτικοποίησή του, λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος».

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαν. Συντυχάκης μιλώντας σήμερα σε γνωστό ραδιόφωνο κατηγόρησε την ΑΝΕΚ lines αποδίδοντας τη φωτιά στο γκαραζ του Ελευθέριος Βενιζέλος σε «εφοπλιστική αδιαφορία για τους επιβάτες και τους ναυτεργάτες» ενώ χαρακτήρισε το ατύχημα «εφοπλιστική βαρβαρότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ