Φόβοι για το μέλλον της σουλτανίνας στην Κορινθία

129

Oι παραγωγοί στον Τύρναβο και στην Καβάλα περιμένουν μια καλή σεζόν, εκτός απροόπτου, και ποιοτικά και ποσοτικά, τόσο στις επιτραπέζιες ποικιλίες όσο και στις οινοποιήσιμες. Μια φυσιολογική εικόνα γι’ αυτή την περίοδο εμφανίζουν οι περιγραφές των αμπελουργών της Κορινθίας. Στον αντίποδα της αισιοδοξίας που επικρατεί στην ηπειρωτική χώρα, ο προβληματισμός στην Κρήτη φέτος περισσεύει εξαιτίας της πρωτόγνωρης, όπως, λένε οι ντόπιοι, ανομβρίας που αντιμετωπίζει το νησί.

Πρωίμισε η σουλτανίνα της Κορινθίας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έχει εξελιχθεί η καλλιέργεια στην Κορινθία, ωστόσο οι παραγωγοί εμφανίζονται εύλογα επιφυλακτικοί να κάνουν εκτιμήσεις, δεδομένου ότι η περιοχή απέχει ακόμα περίπου δύο μήνες από τη συγκομιδή της σουλτανίνας. Το βασικό ζητούμενο αυτής της περιόδου είναι το νερό. Όπως επισημαίνει επ’ αυτού ο Μάρκος Λέγγας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Pegasus Αγροδιατροφή «7 grapes», «τα αμπέλια βρίσκονται στο καλλιεργητικό στάδιο που χρειάζονται νερά και οι βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος δεν γέμισαν τις λεκάνες. Οι γεωτρήσεις, εάν αρχίσουν να δίνουν άρδευση, θα μείνουν πολύ σύντομα, άρα δεν επαρκούν τα νερά, χρειαζόμαστε βροχές που, εάν δεν δούμε, θα υπάρξουν μειώσεις στις αποδόσεις».

Σε ό,τι αφορά το εμπορικό κομμάτι, η Pegasus περιμένει και φέτος αύξηση των εξαγωγών της στις αγορές όπου ήδη βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, ανοίγεται και σε νέους προορισμούς, όπως στην Αμερική –όπου ήδη έχει «συστηθεί» με το λεμόνι του ο συνεταιρισμός– και στις χώρες του Κόλπου.

ypaithros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ