Χάος δημιουργήθηκε από τους πολίτες που περίμεναν στις ουρές των ATM να δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους από το ΚΕΑ

105

Κάθε μήνα και ειδικότερα στις τελευταίες μέρες, περίπου 270.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, σε συντομία ΚΕΑ, αναμένουν με αγωνία να πάρουν αυτά τα λίγα χρήματα για να καλύψουν τα άκρως απαραίτητα για την επιβίωση τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι όσοι ζουν στο όριο της φτώχειας.

Το ΚΕΑ όπως πολύ σωστά κάθε φορά επισημαίνει η κυβέρνηση είναι ένα πρόγραμμα που δίνει πραγματική ανάσα στους ανθρώπους αυτούς. Τι γίνεται όμως όταν τους «έχεις» συνηθίσει να το πιστώνεις μια ημέρα πρίν, από τις απογευματινές ώρες και τελικά δεν πιστώνονται στην ώρα τους; Αυτό που έγινε χθες.

Εδώ στα dikaiologitika.gr λίγη ώρα μετά τις 18:00 τα μηνύματα έφθαναν βροχή, οι άνθρωποι μας που απαντούν στο σύνολο των μηνυμάτων ξεκίνησαν να καταλαβαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα μήνύματα έφταναν στην αρχή και εξέφραζαν απλή απορία…«έχει γίνει κάτι, μήπως ξέρετε;» Λίγο αργότερα ξεκίνησαν τα μηνύματα οργής… «μα γιατί δεν έχουν μπει τα χρήματα, τι κατασταση είναι αυτή είναι ανέυθυνοι κτλ»…

Ως «κυματοθραύστες»» ενημερώναμε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, οι αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας δεν έχουν τροποποιηθεί, η ημερομηνία πληρωμής είναι η 25η Μαΐου και το αν είθισται να μπαίνουν τα χρήματα από την προηγούμενη, δεν σημαίνει ότι είναι και πάγια τακτική και ότι μπορεί να καθυστερήσουν τα χρήματα να φανούν στους λογαριασμούς σας.

Όμως η ώρα πέρναγε τα μηνύματα ερχόντουσαν πλέον ως καταιγίδα και με επιθετικό προς εμάς ύφος σαν να είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το πότε μπαίνουν τα χρήματα. Τα χρήματα όμως δεν πιστώθηκαν χθες..

Σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου από πολύ πρωί εμφανίστηκε σε διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης, εκτάκτως, για να «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα και φυσικά να κάνει οτι κάνει κάθε ανεύθυνος πολιτικός : Να καταγγείλει τα Μέσα Ενημέρωσης που παραπλάνησαν τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν είπε ότι φταίνε τα ΜΜΕ διότι όπως εξήγησε «ποτέ δεν υπήρξε ανακοίνωση ότι θα πιστωθούν τα χρήματα στις 24 του μήνα».

Πράγματι δεν υπήρξε ανακοίνωση γι αυτόν τον μήνα, όπως δεν υπήρξε και για όλους τους προηγούμενους που τα χρήματα έμπαιναν στους λογαριασμούς από τις 24 το απόγευμα.

Και φυσικά εκτός από τα… «κακά» ΜΜΕ αυτό το ξέρουν καλύτερα οι δικαιούχοι.

Παράλληλα η πρώιμη πίστωση προκύπτει και από την απόφαση της υπουργού Εργασίας κ Αχτσιόγλου που και παραθέτουμε σε όλα μας τα άρθρα για την έγκριση πληρωμής του ΚΕΑ, για του λόγου το αληθές, αφού το «πισωγύρισμα» έχει ξαναγίνει.

Ιδού και η απόφαση

apofasi433

Μετά από την κ. Φωτίου εμφανίστηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Τάγαρης, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, που αποστέλλει τα αρχεία πληρωμών με τους λογαριασμούς των δικαιούχων. Ο κ. Τάγαρης πήρε ουσιαστικά την ευθύνη αφού το αρχείο της πληρωμής, όπως έκανε γνωστό δεν έφτασε στα «χέρια» των τραπεζών την χθεσινή ημέρα. Βέβαια ο κ. Τάγαρης είναι υφιστάμενος της κ. Φωτίου. Η ευθύνη όμως έχει λίγη σημασία για τους 270.000 δικαιούχους που στήθηκαν χθες στην ουρά των ΑΤΜ για να «βγάλουν» τα λίγα αυτά χρήματα που τους δίνει το ΚΕΑ.

Τέλος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε επίσης στο υπουργείο Εργασίας ότι η πίστωση από τις τράπεζες γίνεται την προηγούμενη από τις απογευματινές ώρες, ακόμη και για τις συντάξεις αλλά και για σχεδόν το σύνολο των επιδοματικών πολιτικών όπως για το νέο επίδομα παιδιού, τις αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ευθύνη, φυσικά, όπως και το φιλότιμο και βέβαια η «συγγνώμη» είναι κάτι που απουσίασε από το λεξιλόγιο της κας Φωτίου. Προφανώς υπήρξε μία ολιγωρία κάποιος έκανε λάθος και θα διορθωθεί σήμερα. Αλλά να σας πούμε και κάτι κ Φωτίου; Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ΜΜΕ , από τα οποία, εμείς εδώ το ξέρουμε καλά ,ψάχνει ο κόσμος τις πληροφορίες διότι εσείς δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να πληροφορήσετε εγκαίρως τους δικαιούχους γιά το πότε θα πάρουν τα λεφτά τους. Οπότε, την άλλη φορά εάν θέλετε, να βγάζετε ανακοίνωση για να ενημερώνονται όλοι για κάθε μεταβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ