Χάρης Μαρίνης: “Για δύο μέτρα δεν θρηνήσαμε θύματα στον Ισθμό”

100

“Είναι η ώρα για μια αναδρομή στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν που έχει να κάνει με την ανάδειξη των προβλημάτων της Διώρυγας γενικότερα και ειδικότερα με τα προβλήματα των δύο βυθιζόμενων γεφυρών και την επικινδυνότητα των πρανών .

 

Με αφορμή τις τελευταίες δυο καταπτώσεις των πρανών σε διάστημα μιας εβδομάδος (13/11/2020 και 21/11/2020 ) απευθυνόμενος προς όλους όσους έχουν την απόλυτη ευθύνη θα υπενθυμίσω ότι από τις αρχές του 2016 μέσα από το προσωπικό μου προφίλ αλλά και μέσα από Κορινθιακά ΜΜΕ έχω επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονούν από τις καταπτώσεις των πρανών .

 

Φυσικά μέσα από ΜΜΕ και από εμένα προσωπικά έχουν ενημερωθεί όλοι οι βουλευτές του Νομού Κορινθίας της προηγούμενης αλλά και της σημερινής κυβέρνησης .

 

Σίγουρα έχει ενημερωθεί η Λιμενική Αρχή Κορίνθου και Ισθμίας και το κυριότερο έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Κορίνθου αφού από το 2017 υπάρχει Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου της Α.Ε.ΔΙ.Κ στην οποία αναφορά γίνεται λόγος και για την επικινδυνότητα των πρανών .

 

Φυσικά έχει ενημερωθεί και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων καθότι η Διώρυγα βρίσκεται στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια του εν λόγω Δήμου .
Επανειλημμένα έχω τονίσει τον άμεσο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών .

 

Ποτέ όμως δεν εισακούστηκα από κανέναν αντί αυτού λοιδορήθηκα , κατηγορήθηκα ως καιροσκόπος , θεωρήθηκα γραφικός , παράλογος και από κάποιους δικομανής .
Κανείς από όλους αυτούς δεν είδε με σοβαρότητα τα λεγόμενα μου . Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη το Σάββατο 21/11/2020 όταν κατά την κατάπτωση των πρανών μέρος του όγκου των βράχων έπεσε επάνω στο ρυμουλκό βάρδιας ( ευτυχώς στην πλώρη του ) το οποίο ρυμουλκούσε το φορτηγό πλοίο Φ/Γ “SEAVEN STAR” Ν.Π. 11684 και παραλίγο να συμβεί το μοιραίο ?

 

Δυο περίπου μέτρα χώρισαν το μεγάλο κακό από την τύχη

 

Εάν δηλαδή το ρυμουλκό ήταν δυο μέτρα περίπου πιο μπροστά θα είχε καταπλακωθεί ολοκληρωτικά από τον χωμάτινο όγκο και θα είχε συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε .
Τότε ποια Κυβέρνηση ? ποιοι Βουλευτές και Υπουργοί του νομού Κορινθίας? Ποιος περιφερειάρχης ? ποιος Λιμενάρχης ? ποια μέλη του Δ.Σ και ποιοι Διευθυντές της Διώρυγας ? αλλά και ποια Εισαγγελική Αρχή θα έπαιρνε την ευθύνη?

 

Υπενθυμίζω τους κολυμβητικούς διάπλους και τα SUP , αθλητικές οργανώσεις που διεξήχθησαν με την ανοχή όλων όσων προαναφέρω εντός της Διώρυγας.
Η απόδειξη του κινδύνου είναι το γεγονός ότι από την ημέρα της κατάπτωσης 21/11/2020 έως και σήμερα 24/11/2020 ο γερανός και το συνεργείο ( εργαζόμενοι ) δεν έχουν αρχίσει εργασίες απομάκρυνσης των χωμάτινων όγκων ακριβώς για το λόγο φόβου διότι στο ίδιο σημείο τα πρανή είναι έτοιμα προς κατάρρευση .

 

Ερώτηση .
Παρόλο που τότε είχα εκδηλώσει την ανησυχία και τους φόβους μου για το τι μέλη γενέσθαι σε μια παρόμοια κατάπτωση χωμάτινων όγκων και βράχων σαν αυτή την τελευταία της 21ης /11/2020 ?
Τι θα είχε να πει η εισαγγελία Κορίνθου από την οποία είχα ζητήσει εγγράφως την απαγόρευση τέτοιου είδους εκδηλώσεων εντός της Διώρυγας εξηγώντας τους λόγους και αναδεικνύοντας τους κινδύνους και που δυστυχώς δεν εισακούστηκα για ακόμα μία φορά.

 

Τι θα πουν όλοι οι προαναφερόμενοι σε μία πιθανή νέα κατάπτωση με διαφορετικά αλλά ίσως δυσάρεστα αποτελέσματα?
Δεν κουράστηκα να εκδηλώνω την ανησυχία μου για την προστασία των συνανθρώπων μου και δεν θα κουραστώ ποτέ.
Ποτέ δεν μπόρεσαν να με φιμώσουν και δεν θα με φιμώσουν με όποιο τρόπο και εάν προσπαθήσουν όπως έχουν κάνει στο παρελθόν .
Εγώ είμαι και θα είμαι εδώ , θα δημοσιοποιώ τα πραγματικά προβλήματα έχοντας τον τρόπο να τα αποδεικνύω ευχόμενος πάντα ο θεός να προστατεύει όλους όσους κάνουν τον διάπλου της Διώρυγας .
Εν κατακλείδι !

 

Προτείνω και είναι επιτακτική ανάγκη η ΑΜΕΣΗ διακοπή της διέλευσης πλοίων και κάθε πλωτού μέσου μέχρι την ΠΛΗΡΗ αποκατάσταση και συντήρηση των πρανών.
Με το τέλος των εργασιών ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ πιστοποίηση ασφαλείας των πρανών από αρμόδιο ΔΗΜΟΣΙΟ φορέα .
Τότε και Μόνο τότε θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η διέλευση των πλοίων.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα θρηνήσουμε θύματα .

 

Χαρίλαος ( Χάρης ) Μαρίνης , πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διώρυγας Α.Ε – Α.Ε.ΔΙ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ