Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Πρόστιμα

68

Την ανακοίνωση έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

To πρόστιμο σε καθέναν που παραβαίνει τον νέο αυτό κανόνα, θα είναι 1.000 ευρώ
Στην καθιερωμένη ενημέρωση του κοινού, ανακοινώθηκε πως από αύριο το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από αύριο η απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων. Συγκεκριμένα τόνισε πως: Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων με πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση ενώ αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ατόμων.

Την ανακοίνωση της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω ενός συγκεκριμένου ορίου ατόμων είχε αποκαλύψει νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού κορονοϊού. Ο Στέλιος Πέτσας προσδιόρισε τον αριθμό σε 10 άτομα, αλλά ζήτησε να κάνουμε υπομονή μέχρι τις τελικές ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

«Η σύσταση “μένουμε σπίτι” ακολουθείται από ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αλλά όχι από όλους κι αυτό είναι επικίνδυνο. Πρέπει να δείξουμε σε όλους υπευθυνότητα. Εάν δεν δείξει η κοινωνία πως αγκαλιάζει πραγματικά το ”μένουμε σπίτι” θα πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ