ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΝΕΩΝ ΔΙΑΚΟΝΩΝ & ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

99

Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς Χριστιανούς μας ότι, προκειμένου να ενισχυθεί με νέους Κληρικούς η Αποστολική Εκκλησία της Κορίνθου, ώστε να καλυφθούν έστω και υποτυπωδώς τα πολυάριθμα «κενά» Ενοριών, θα πραγματοποιηθούν Χειροτονίες νέων Διακόνων και Πρεσβυτέρου συμφώνως με το κάτωθι Πρόγραμμα:

Σήμερα Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, παραμονή του εορτασμού της ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και στον Εσπερινό της Πανηγυρίζουσας Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού, θα τελεσθεί η Μοναχική Κουρά του, εκ Κορίνθου ορμώμενου και απόφοιτου της Τρίτης Τάξεως (Γ΄) του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου, δόκιμου Μοναχού της ως άνω Ι. Μονής κ. Γεωργίου Λάμπου, ενώ την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, θα τελεσθεί η εις Διάκονον Χειροτονία του στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο.

Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 και στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Χρήστου Χίλια, αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Σχολής Καρδίτσας, εγγάμου, καταγομένου επίσης εκ Κορίνθου.

Την δε Κυριακή, 21η Νοεμβρίου 2021, και στον Ι. Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής θα τελεσθεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου της Ι. Μητροπόλεως μας π. Γεωργίου Μαρινάκη, ο οποίος και θα υπηρετήσει ως Εφημέριος εις την ως άνω Ενορία.

Παρακαλείται το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Κορινθιακής Εκκλησίας να παραστεί στις ανωτέρω Χειροτονίες και να στηρίξει με την προσευχή του τους νέους Κληρικούς στο δύσκολο υπούργημα που αναλαμβάνουν.