Χιλιάδες ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε κρύπτη του Βατικανού….

151

Χιλιάδες ανθρώπινα οστά βρέθηκαν από ειδικούς εγκληματολόγους φυλαγμένα σε δύο οστεοφυλάκια εντός του Βατικανού. Οι επιστήμονες έχουν επιστρατευτεί στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ανοίξει και πάλι για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της 15χρονης Εμμανουέλα Ορλάντι το μακρινό 1983, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη.

Το Σάββατο, οι ερευνητές εξήγαγαν αμέτρητα οστά από τους ταφικούς θαλάμους. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι αυτά ανήκουν σε δεκάδες άτομα. Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Ορλάντι ήταν παρών κατά τη διάρκεια της μακάβριας ανακάλυψης. Μάλιστα, ο αδερφός της εξαφανισμένης έφηβης δήλωσε ότι αν υπάρχουν «πρόσφατα οστά» ανάμεσα στα εύρηματα, «αυτό θα είναι πρόβλημα για το Βατικανό»…

Τα οστά θα υποβληθούν άμεσα σε τεστ DNA ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των νεκρών, αν και είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα διαρκέσει η ανάλυση. Το Βατικανό δεν θέλησε να προβεί σε εικασίες σχετικά με τα νέα ανατριχιαστικά ευρήματα. Η αναζήτηση για την κόρη υπάλληλου του Βατικανού, που εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια, ήταν γεμάτη με περίεργες ανατροπές. Η τελευταία από αυτές συνέβη στις 11 Ιουλίου, όταν μια ανώνυμη πληροφορία οδήγησε στην αναζήτηση τάφων όπου πιστεύεται ότι θάφτηκαν δύο πριγκίπισσες του 19ου αιώνα. Παρόλα αυτά, οι τάφοι βρέθηκαν εντελώς άδειοι, χωρίς οστά – ούτε της Ορλάντι, ούτε των πριγκιπισσών. Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του Βατικανού ανακοίνωσαν ότι τα αρχεία δείχνουν πως οι εργασίες που έγιναν στο νεκροταφείο στα τέλη του 19ου αιώνα και ξανά πάλι πριν από 60 χρόνια, θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στη μετακίνηση των οστών των πριγκιπισσών στα οστεοφυλάκια που βρίσκονται κάτω από την καταπακτή του Παπικού Τευτονικού Κολλεγίου, το οποίο στεγάζει το νεκροταφείο….

mixanitouxronou.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ