ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ-Από το παλιό “ορθόδοξο” ,στο νέο ελπιδοφόρο ΠΑΣΟΚ..!!

1038
Από το παλιό “ορθόδοξο” ,στο νέο ελπιδοφόρο ΠΑΣΟΚ..!!
Ένα από τα λίγα πράγματα που οι Έλληνες έχουμε συμφωνήσει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε για πάντα την Ελλάδα και την έβαλε οριστικά και αμετάκλητα στον χάρτη των σύγχρονων και προοδευτικών κρατών του πλανήτη.
Κανείς δεν ξεχνά τα μεγάλα και σπουδαία που συνέβησαν ιδιαίτερα την δεκαετία του ’80 και την αληθινή υπερηφάνεια που ένοιωθαν ακόμα και όσοι δεν ψήφιζαν το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου για την πρόοδο της χώρας και της κοινωνίας σε όλους τους τομείς της ζωής.
Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ μία ωραία πολιτική ιστορία ή περασμένα μεγαλεία. Είναι ο κορμός της Δημοκρατικής παράταξης και όπως έδειξαν οι τελευταίες κρίσεις το πεπρωμένο του Εθνους.
Όταν το ΠΑΣΟΚ, ομφαλοσκοπεί, ταλανίζεται ή απαξιώνεται η Ελληνική κοινωνία, βιώνει ανασφάλεια και οπισθοχωρεί.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα ανάχωμα στην νεοφιλελευθερισμό αλλά και τον άκρατο λαϊκισμό, που βρήκαν χώρο την τελευταία δεκαετία και διχάζουν επίμονα και βασανιστικά την κοινωνία.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και η κοινωνία των πολιτών το επιβεβαιώνει ότι οι πολίτες απογοητεύθηκαν από τους ένθεν και ένθεν ψεύτικους παραδείσους και επιστρέφουν στην πολιτική κανονικότητα, σε πολιτικές που οδηγούν την χώρα μπροστά και ανταποκρίνονται σε πραγματικά κοινωνικά και Εθνικά αιτήματα.
Το ΠΑΣΟΚ έμαθε από τα λάθη του, πόνεσε αλλά και εκπαιδεύτηκε στα άνυδρα χρόνια, κατέβηκε και πάλι στην βάση του και σήμερα με νέα ηγεσία, μπορεί να κοιτά κατάματα τον ήλιο του, αλλά και τους αγωνιστές του παλιούς και νέους, οι οποίοι το κράτησαν όρθιο όταν τα σκέπασε όλα η μαυρίλα του λαϊκισμού.
Η προοδευτική άνοιξη μας κτυπά την πόρτα της συνείδησης και μας καλεί σε συστράτευση και αυτοοργάνωση, για σηκώσουμε όλοι μαζί για μία ακόμα φορά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα.
Η εκκίνηση δόθηκε με την μαζικότατη συμμετοχή μυριάδων προοδευτικών πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Ο λαός με καταλυτικό τρόπο ζήτησε ενότητα και προοπτική.
Η νέα ηγεσία αλλά και το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού, διέψευσαν τις Κασσάνδρες και μετά τις εκλογές όχι μόνο δεν διακυβεύτηκε η ενότητα του κόμματος αλλά σφυρηλατήθηκε και είναι πιο ισχυρή από ποτέ.
Οι συμπολίτες μας, οι φίλοι μας, η Πατρίδα μας έχει ανάγκη απο ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή όχι μόνο της ενότητας του λαού μας αλλά ως συνέχεια των μεγάλων θεσμικών και πολιτικών αλλαγών που τόλμησαν οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ,του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.
Αλλαγές που έφεραν Δημοκρατία, δημιούργησαν μία καλύτερη ζωή και κανείς δεν τόλμησε να τις απαξιώσει , να τις αλλάξει ή να τις μεγαλώσει. Η σύγχρονη Ελλάδα, είναι ο κόπος και ο μόχθος των χιλιάδων μελών και στελεχών του κόμματος μας, που πίστεψαν ότι μπορούν να αλλάξουν την μοίρα τους και οργανωμένα πάλεψαν κάτω από τις πράσινες σημαίες και τα Εθνικόαπλευθερωτικά μηνύματα τους.
Η προοδευτική παράταξη σήμερα με ηγέτη ένα νέο και ελπιδοφόρο άνθρωπο τον Νίκο Ανδρουλάκη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σε μία Πατρίδα που ταλανίζεται από νεοφιλελεύθερες “μαγικές” πολιτικές που δημιουργούν διαρκώς αδιέξοδα, από ανέξοδες λαϊκιστικές κραυγές που είναι δυο σταγόνες στο ίδιο ποτήρι της Εθνικής υποχώρησης.
Η Δημοκρατική παράταξη είναι εδώ όμως για να εγγυηθεί μία νέα εποχή για την Ελλάδα, με τον γνήσιο δημοκρατικό τρόπο που ξέρουν οι Έλληνες σοσιαλιστές, οι αγωνιστές της προόδου αλλά και χιλιάδες νέοι άνθρωποι, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για ένα μέλλον που αξίζουμε και δικαιούμαστε.
Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ προχωρά μπροστά.!
Είναι ή ώρα για συστράτευση όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της Κορινθίας.
Καλώ ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους της Κορινθίας, να πάρουν στα χέρια τους την πορεία του κόμματος και του τόπου μας. Να στελεχώσουν τις τοπικές μας οργανώσεις, να συμμετέχουν στο επερχόμενο συνέδριο μας και να με τον δικό τους τρόπο, να ορίσουν την νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Πιο επίκαιρο απο ποτέ είναι το σύνθημα του 1981.
Βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο και πάλι πάνω από την Ελλάδα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ
Ιατρός-καρδιολόγος