Χρυσοχοΐδης σε δύο ρόλους, του «καλού» και του «κακού» «μπάτσου»

102

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα στη Βουλή ανέλαβε να έχει δύο ρόλους: Από τη μια να συνεχίσει να υπερασπίζεται την πολιτική καταστολής και αυταρχισμού της αστυνομίας και από την άλλη να προσπαθεί να δείξει πως «τραβάει το αυτί» σε εκείνους τους αστυνομικούς που το… παρακάνουν.

O κύριος υπουργός, αφού τόσο καιρό αρνιόταν πως υπάρχουν προβλήματα αστυνομικής αυθαιρεσίας – παρά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες – αποφάσισε να διαφημίσει τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και να απευθυνθεί στους «κακούς» αστυνομικούς, υποστηρίζοντας:

«Σε μεμονωμένες περιπτώσεις γιατί μεμονωμένα είναι όσα παρουσιάζονται στο διαδίκτυο, άνδρες των ΜΑΤ ξεπερνούν τα όρια και φέρονται βάναυσα. Δεν έχουν το δικαίωμα. Αν δεν αντέχουν την πίεση, αν δεν έχουν αυτοσυγκράτηση δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά».

Μα, τι κοινωνική ευαισθησία (!), τόση που  – επί της ουσίας – άργησαν να κινηθούν ακόμα και οι τυπικές διαδικασίες για τις καταγγελίες με τις απαράδεκτες συμπεριφορές αστυνομικών. Και όταν μιλάμε για αστυνομικούς, δεν αναφερόμαστε μεμονωμένα, όπως ο κύριος υπουργός. Εάν συνθέσει κανείς τις καταγγελίες αντιλαμβάνεται ότι η ΝΔ στήνει ξεκάθαρα ένα αστυνομικό κράτος, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας.

Τον ρόλο του «καλού» «μπάτσου» τον περιγράψαμε, με τις συστάσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη σε εκείνους τους αστυνομικούς «που δεν αντέχουν την πίεση».  Στη γνωστή αστυνομική εκδοχή που όλοι γνωρίζουμε (ακόμα και μέσω ταινιών) εκτός από τον «καλό» «μπάτσο» που «καλοπιάνει» (ως «καλός»), υπάρχει και ο «κακός μπάτσος», δηλαδή αυτός που είναι πιο αυστηρός και επιθετικός. Στο δεύτερο ρόλο δεν είχε πρόβλημα ο κ. Χρυσοχοΐδης. Απλά συνέχισε αυτό που ήδη κάνει, να εμφανίζεται ως μεγάλος υπερασπιστής του «νόμου και της τάξης». Έτσι, ακούσαμε πάλι: «Η πολιτική που καθαρίζει τις γειτονιές από την εγκληματικότητα και τα άβατα και επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες είναι αυτονόητη (…)  Στους δρόμους υπάρχουν περιπολίες. Το άβατο στα Εξάρχεια τελειώνει. Τα άβατα της εγκληματικότητας στη Δυτική Αθήνα σπάνε. Είμαστε στην αρχή, έχουμε πολλή δουλειά δεν θα σταματήσουμε. Μέχρις ότου καθαρίσουμε τις πόλεις και κοιμόμαστε ήσυχοι».

Μάλλον στον δεύτερο ρόλο, αυτό του «κακού μπάτσου», ο υπουργός, μεταξύ άλλων προανήγγειλε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης (έχει ξαναπέσει το θέμα στο πολιτικό τραπέζι) ενάντια στις διαδηλώσεις.«Θα σταματήσουν να είναι οι δρόμοι κλειστοί αλόγιστα», είπε.

imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ